Formule 1

Miljardair heeft 'serieuze discussies' over investeringen in een nieuw Formule 1-team

Uitgegeven door Peter Vader • 21 mei 2023 17:29

Hij is al een paar keer in het nieuws geweest met zijn plannen om met een eigen F1-team de arena te betreden, of op zijn minst actief betrokken te zijn bij een nieuw F1-tea. Miljardair Calvin Lo zei dat hij nu "serieuze discussies" heeft over een mogelijke F1-betrokkenheid nadat hij vorig jaar zijn plannen onthulde om deel uit te maken van een nieuw team. Calvin Lo is niet een naam waar veel F1-fans van op de hoogte zouden zijn geweest, maar hij haalde de krantenkoppen in december toen hij aankondigde dat hij deel wilde uitmaken van een nieuw team dat op de grid wilde komen. De miljardair, die zijn geld verdiende via de levensverzekeringsmakelaar R.E. Lee International, heeft al een bestaande relatie met de sport als investeerder in het Williams-team, maar Lo wil meer betrokkenheid en vertelde vorig jaar aan PlanetF1.com dat het zijn doel was om in 2026 deel uit te maken van de F1.

Calvin-Lo-hongkongbillionairebitcoin
Miljardair en autosportliefhebber Calvin Lo (Bron foto: NextShark)

Niet de enige
Lo is niet de enige in deze droom met drie potentiŽle teams die hun interesse openbaar hebben gemaakt, maar de meest luidruchtige onder hen, Andretti, heeft gemerkt dat hun pad geblokkeerd is door F1-teams die niet bereid zijn hun eigen aandeel in de winst te verminderen. Maar het komt op een cruciaal punt van het jaar, aangezien het FIA Expression of Interest-proces afgelopen zondag werd afgesloten met een aankondiging over wie de binnenkort te houden test heeft doorstaan.

"Serieuze gesprekken"
Lo bevestigde onlangs dat hij geÔnteresseerd blijft om deel uit te maken van een nieuwe onderneming en vertelde de Independent dat hij "serieuze gesprekken" voert met potentiŽle partners. "Ik heb serieuze discussies om nu betrokken te raken", zei hij. ďEr liggen momenteel nogal wat voorstellen voor me om te zien hoe ik kan deelnemen. De F1 heeft meer teams nodig. Er zijn te veel talenten in de autosport om niet meer teams te hebben. Maar als ik er doorheen ga, is het absoluut zeer ambitieus. Toch had ik er graag financieel bij betrokken willen zijn.Ē

Geen eigenaar/teambaas
Calvin Lo heeft duidelijk gemaakt dat hij er niet in geÔnteresseerd is om eigenaar/teambaas te worden, zoals Eddie Jordan en Alain Prost in het verleden en Toto Wolff tegenwoordig. Zoals misschien kan worden verwacht bij een man met een nettowaarde van meer dan $ 2 miljard, is hij meer gefocust op de financiŽle aspecten. "Ik zal niet in die vicieuze cirkel terechtkomen waarin ik die financiŽle markeringen niet kan halen", zegt hij onvermurwbaar. Geld in het team stoppen is niet het moeilijkste. Het zorgt ervoor dat het duurzaam is; anders is het gÍnant voor iedereen. Het is erg ingewikkeld, zelfs met een gevestigde groep mensen, met alle sponsoring en details. Maar er is zoveel potentieel in dit deel van de wereld - het zou zo voordelig zijn voor de Aziatische gemeenschap en voor het F1-ecosysteem."

Calvin Lo staat niet alleen in zijn doel om AziŽ te benutten als de volgende F1-markt. Deze maand kondigden voormalige leden van het Panthera-team een nieuw team aan, genaamd LKY SUNZ.

Panthera_Team_Asia_F1_RX
Panthera of het nieuwe team genaamd LKY SUNZ?Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS