Karting • Karting Diversen

Mika en Ralph van de Pavert tonen snelheid in Kerpen; Mika pakt P2 in BMC!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 3 mei 2023 00:15

KERPEN – Terwijl het eindelijk eens goed weer was geworden, snelde Mika van de Pavert naar een klinkende tweede plaats tijdens de tweede ronde van het BMC-kampioenschap. De dertienjarige karter uit Veenendaal, die net als zijn broer Ralph uitkomt voor het topteam van SP Motorsport, miste in Kerpen op een haar na de zege in de Rotax Max Junioren-klasse. Zijn oudere broer Ralph was snel in de Senioren-klasse, maar viel in de finale helaas uit door een gebroken achteras.

SP Motorsport Stan Pex


“De snelheid was goed. We waren best wel snel”, concludeerde Mika op het zonnige circuit in Duitsland. “We waren bijna het hele weekend het snelste. In de kwalificatie had ik de kart met een tiende van een seconde voorsprong op poleposition gezet.”

Die pole was de bevestiging van zijn snelheid en die liet Mika ook in de races zien. Daarom baalde hij wel een beetje dat hij net niet had gewonnen, bekende hij. “Waarom het niet gelukt is, weet ik niet. Ik heb geen grote fouten gemaakt. En de snelheid was echt goed.”

Welnu, dankzij zijn vierde, eerste en tweede plaats in de respectievelijke heats pakte de snelle Gelderlander veel punten voor het kampioenschap. En dat moet ook, want als het even kan wil de tweedejaars Junior-rijder kampioen worden.

“Ik wil sowieso zoveel mogelijk wedstrijden winnen, en nog beter leren racen. En dan hoop ik kampioen te kunnen worden.” Aan wedstrijden alvast geen gebrek. Want behalve het BMC-kampioenschap rijdt Mika dit seizoen ook het BNL-kampioenschap, de Rotax Max Challenge Euro Trophy en het Nederlands kampioenschap.

Mika van de Pavert

In Kerpen deed hij waardevolle ervaring én zelfvertrouwen op voor de rest van het seizoen. “Race één ging in het begin niet zo goed. Ik verloor een paar plaatsen, maar later ben ik nog teruggekomen naar plek vier”, blikte Mika terug. “Race twee won ik. Daarin waren we snel. In race drie waren we ook snel. Ik reed de hele tijd op Kaspers bumper en werd tweede. Ik had wel op meer gehoopt omdat we de snelheid hadden om te winnen.”

Ook zijn broer Ralph had op meer gehoopt. Ralph komt uit in de Senioren-klasse en liet tijdens de eerste ronde van het Nederlands kampioenschap van Chrono Karting al zien dat hij voorin meeblaast getuige zijn respectievelijk vierde positie in de prefinale en de zesde stek in de finale. Ook in Kerpen had hij een goede snelheid te pakken om voorin te kunnen meedoen. Helaas viel hij in de finale op een toch wel bizarre manier uit.

Ralph van de Pavert


Ralph: “Ik was er al een keer eerder afgegaan, later werd ik door twee man ingehaald. Ik hield de deur dicht. Iemand zat er een klein beetje naast, nog geen halve kart. Ik probeerde te verdedigen en hij stuurde op me in. Toen spinde ik. Daarna begon de kart steeds meer te hobbelen en brak het wiel af bij het opkomen van het rechte stuk.”

Ralph wist niet hem overkwam. Zijn achterwiel stuiterde wel twee meter in de lucht. “Ik dacht eerst dat mijn band lek was of dat mijn wiel loszat. Maar ik had niet verwacht dat het wiel met tandwiel en al eraf zou stuiteren. Ik heb weleens meegemaakt dat een wiel van de kart vliegt, maar niet dat de as in tweeën breekt. Ik had een goede snelheid dit weekend, maar het moet nog sneller. In ieder geval zijn we op de goede weg!”

Mika en Ralph bedanken Stan Pex, SP Motorsport en hun vader en moeder.

Mika en Ralph van de Pavert worden in hun raceactiviteiten ondersteund door Apps & Us.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS