Formule 1

Mick Schumacher eindigt F1 met een dieptepunt: "Het kan me niet schelen"

Uitgegeven door Frank Korsel • 20 november 2022 20:09

Mick Schumacher reed voorlopig zijn laatste Formule 1 Grand Prix, maar deze verliep niet zoals de jonge Duitser had gehoopt. Hij eindigde op de zestiende positie nadat hij in aanraking kwam met Nicholas Latifi en een tijdstraf ontving.

Mick Schumacher

Voor het weekend werd bekend dat Schumacher zijn plekje bij het team van Haas kwijt is geraakt aan de ervaren Nico Hulkenberg. De zoon van de zevenvoudig wereldkampioen wilde zijn voorlopig laatste race met een goed resultaat afsluiten, maar hij kwam bedrogen uit. In de 38e ronde raakte de zoon van zevenvoudig wereldkampioen Michael de achterkant van de Williams van Nicholas Latifi. Beide heren maakten een pirouette, maar konden hun weg wel vervolgen.

Schumacher verklaarde na afloop van de race wat er gebeurde. "Je hebt vanuit de auto geen goed overzicht van wat er om je heen gebeurt. De auto en de banden zijn erg hoog en het stuur zit recht voor je neus. Ik denk dat hij een beetje verkeerd remde. Hij ging wijd en kwam toen terug op de lijn voor mij. Dat had ik eerlijk gezegd niet verwacht. Ik zag hem gewoon niet", zo werd Schumacher geciteerd door Motorsport Magazin.

Voor dit incident ontving de Duitser vijf seconden penalty, maar hij vertelde dat hem dit ‘niet kon schelen’. Dit aangezien het toch niets zou veranderen in de uitslag.

Schumacher heeft weliswaar geen racezitje in 2023, maar wordt in verband gebracht met een test- en reserverol bij het team van Mercedes. "Ik denk niet dat ik in pole position sta, maar ik heb er alle vertrouwen in dat ik iets kan organiseren waar ik me prettig bij voel", vertelde de jonge Duitser. "Ik heb mijn tempo laten zien en ik ken veel mensen in de paddock die blij zijn met mijn ontwikkeling, dus ik weet zeker dat ik met veel teams kan praten."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS