Formule 1

Michael Masi liet doodsbedreigingen van zich afglijden, maar: "Niemand moet zo vergruisd worden"

Uitgegeven door Frank Korsel • 22 maart 2023 13:42

Michael Masi en de laatste ronde van de Grote Prijs van Abu Dhabi in 2021 zullen voor altijd onlosmakelijk verbonden zijn. Voor de helft van de fans is de man een zegen, voor andere een vloek. Na zijn beslissing die ervoor zorgde dat Max Verstappen als eerste Nederlander ooit het wereldkampioenschap Formule 1 won, werd de Australiër ontslagen. Naast het ontslag kon hij rekenen op de nodige kritiek.

Michael Masi

Naast dat de FIA hem zonder pardon aan de kant schoof, werd hij online uitgemaakt voor van alles en nog wat. Tegenover Speedcafe stelt hij dat het zelfs zo erg was dat zijn familieleden het zelfs moesten ontgelden. Masi liet het grotendeels van zich afglijden, maar roept de ‘keyboard warriors’ toch op om in te binden: “Het kan me niet schelen wie het is, niemand zou zo vergruisd moeten worden. Het maakt niet uit of ze mijn ergste vijand zijn of niet, het is niet iets wat moet worden goedgekeurd. Iedereen in deze sport is buitengewoon gepassioneerd over de teams die ze volgen, de coureurs die ze volgen of de automerken die ze volgen. Iets omarmen is één ding, maar mensen op welke manier dan ook bedreigen, of het nu officials, coureurs of teams zijn, mag gewoon niet aan de orde zijn.”

Masi zat een tijd lang zonder werk thuis, maar inmiddels is hij in zijn thuisland Australië aan de slag gegaan. De liefde voor de autosport is gebleven, maar nu doet Masi zijn werk in de V8 Supercars.


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS