Formule 1

Mercedes verontschuldigd zich in open brief voor tegenvallende openingsrace: "Bahrein deed pijn, het deed ons allemaal pijn"

Uitgegeven door Frank Korsel • 11 maart 2023 12:30

Na een tegenvallende openingsrace in Bahrein lijkt de nieuwe Mercedes W14 niet de gedroomde opvolger van de Mercedes W13. Het team schaamt zich voor de tegenvallende prestaties en biedt in een open brief aan de fans hun excuses aan.

Mercedes W14 open letter

“Bahrein deed pijn”, zo begint de brief. “Het deed ons allemaal pijn, die elk seizoen vastbesloten zijn om te vechten voor wereldkampioenschappen. Het deed het team als geheel pijn, na zoveel hard werk te hebben gestoken in een auto die niet aan onze verwachtingen voldeed. En we weten dat het jullie, onze fans, ook pijn heeft gedaan. Uw passie en steun zijn zo belangrijk om ons vooruit te helpen en we weten dat we dezelfde pijn voelen.”

“De situatie waar we nu mee te maken hebben, is niet de situatie die we allemaal wilden, maar het is de situatie die we hebben. Dat is de realiteit ervan. En de simpele vragen zijn: wat kunnen we eraan doen en wat gaan we eraan doen?”

“Ten eerste zullen we niet in paniek raken of overhaaste reacties uiten. In een felle schijnwerpers als de F1 wijzen mensen snel met de vinger of zoeken ze naar zondebokken. Maar u kent ons beter dan dat. Binnen het team hebben we het over de moed om te falen, het karakter om verantwoording af te leggen en de kracht om falen als een kans te zien. We zijn open en verschroeiend eerlijk geweest over waar we ons bevinden. En we werken dringend en kalm aan het opstellen van ons herstelplan, waarbij we ons richten op wat er op korte, middellange en lange termijn moet gebeuren om te winnen. We hebben al ontwikkelingen in de pijplijn voor de volgende races, en er zullen er nog meer volgen. Maar dit zal niet het werk van een moment zijn; er zijn geen zilveren kogels in de F1.”

“Ten tweede houden we ons hoofd hoog – en maken we deze reis stap voor stap, samen. Wij zijn Mercedes. We kennen de normen waarnaar we streven, en niemand krimpt ineen als we kijken naar de berg die we moeten beklimmen. Het zal niet gemakkelijk zijn – maar wat is de waarde van iets gemakkelijks? Dit zijn de momenten waarop karakter wordt vervalst; de momenten waarop een team groter wordt dan de som der delen, moeilijke problemen aanpakt en overwint. We zijn door dik en dun samen – van Toto, Lewis en George tot elke vrouw en man in de fabrieken in Brackley en Brixworth. En wij houden van die uitdaging.”

“Ten derde zullen we ook eenieder van jullie oproepen om ons naar het front te stuwen. Of je nu kritiek of steun geeft, er is een goede manier om het te doen – en een verkeerde manier. We willen dat onze online community een veilige ruimte is vol gezonde discussies, waar mensen anderen behandelen en met respect worden behandeld – of het nu gaat om teamleden, Mercedes-fans of rivaliserende fans. We hebben een nultolerantiebeleid ten aanzien van discriminatie, misbruik of pesten van welke aard dan ook, en zullen passende maatregelen nemen voor opmerkingen of berichten die niet aan onze richtlijnen voldoen. En we willen uw steun om dat in onze hele gemeenschap te realiseren.”

“We zijn al hard aan het werk om de koers van dit seizoen 2023 te veranderen. Het herstel begon direct na de race - en iedereen heeft een rol te spelen.”


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS