Formule 1

Mercedes likt de wonden: "P2 bij de constructeurs een stuk moeilijker"

Uitgegeven door Bart • 5 oktober 2022 10:03

Na een P9 en P14 in Singapore voor Lewis Hamilton en George Russell is de strijd om P2 bij de constructeurs een stuk lastiger geworden voor Mercedes. De renstal had goede hoop op veel punten, maar kwam van een koude kermis thuis. Concurrent voor P2 Ferrari haalde met een tweede en een derde plaats voor Charles Leclerc en Carlos Sainz wel punten binnen en vergrootte de voorsprong van 35 naar 66 punten.

Lewis Hamilton


Voor Mercedes-teambaas Toto Wolff was het een frustrerend weekend. "Dit seizoen heeft ons al meerdere harde lessen geleerd en dit was er weer in", zo zegt Wolff op de website van de Formule 1. "We startten aan twee verschillende kanten van de grid, maar konden de sterke racepace van onze auto met beide auto's niet benutten."

"De grootste frustratie is dat we niet konden voortborduren op de positieve signalen van de tweede vrije training en de kwalificatie", vervolgt Wolff. "De strijd om P2 bij de constructeurs is nu een stuk moeilijker geworden. Maar we moeten ons herpakken en alle energie in de volgende race in Suzuka steken. Zo kunnen we het momentum weer terugpakken."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS