Formule 1

Mercedes komt in de komende paar races met zichtbare veranderingen aan de auto

Uitgegeven door Bart • 10 maart 2023 10:55

Het F1-team van Mercedes denkt na één race al na over radicale aanpassingen aan de W14. Net als vorig jaar zijn Lewis Hamilton en George Russell fors langzamer dan de concurrentie. Dit jaar is daar ook Aston Martin nog bijgekomen. Trackside engineering director Andrew Shovlin zegt in navolging van Toto Wolff dat Mercedes snel beterschap wil om de negatieve spiraal te doorbreken.

Hamilton Russell


"Mensen hebben het vaak over het concept als ze het over het ontwerp van de sidepods hebben", zegt Shovlin in zijn debrief op YouTube. "Toto heeft al aangegeven dat we naar een herziening van de auto kijken, maar dat was sowieso al het plan voor over een paar races. Door het gat naar de kop zullen we voor radicalere veranderingen moeten gaan, maar die hebben tijd in de windtunnel nodig. Je kunt niet over één nacht ijs gaan. Natuurlijk willen we de auto verbeteren en in de komende paar races zul je al zichtbare veranderingen aan de auto zien."

De Mercedes W14 mist downforce en dat lijdt tot veel meer bandenslijtage. Een oplossing is volgens Shovlin niet snel geregeld. "We hebben veel werk te verzetten. Het gat in de kwalificatie was vrij groot, want we waren een halve seconde langzamer. In de race was het verschil echter nog groter. Als je banden slijten, ga je eerder glijden, worden de banden heter en zit je in een moeilijke situatie om alles onder controle te houden. Vorig jaar was de slijtage een sterk punt van ons, maar we missen gewoon performance. De rauwe snelheid is niet goed genoeg. We werken er hard aan om te begrijpen waar dat aan ligt en kijken naar verbeteringen voor de korte en middellange termijn."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS