Formule 1

Mercedes komt dichterbij Ferrari en Red Bull: "Ik heb er alles aan gedaan om Max tegen te houden"

Uitgegeven door Frank Korsel • 23 mei 2022 05:03

George Russell liet zich tijdens de Grand Prix van Spanje gelden als iemand waarmee niet te spotten valt. Een haperende DRS van Max Verstappen maakte het voor de Brit weliswaar iets gemakkelijker om te verdedigen, maar de Mercedes-coureur liet zich de kaas niet van het brood eten en vocht voor wat hij waard was in zijn W13. Hij eindigde de race op de derde positie achter de beide Red Bull-bolides. Hij wist wederom voor zijn teamgenoot Lewis Hamilton te eindigen.

George Russell

Russell ving de race aan vanaf de vierde positie. Hij was bij de start snel weg, en schoot voorbij aan de Ferrari van Carlos Sainz. Na een handvol rondjes schoot Max Verstappen in bocht vier van de baan af. De Brit kwam voor Verstappen terecht, maar Verstappen wilde weer voorbij aan de Brit. Dit bleek toch net even iets lastiger dan vooraf gedacht. De DRS van de Nederlandse wereldkampioen werkte niet helemaal mee, en dus duurde het best lang voordat Verstappen voorbij kon komen aan Russell.

Na de uitvalbeurt van Charles Leclerc en de flinke strijd met Verstappen kwam de Brit als derde over de eindstreep. Volgens hemzelf een mooie prestatie: “Vandaag was super zwaar! Ik ben gewoon zo trots om hier op het podium te staan en het mee naar huis te nemen voor het team. De jongens hebben zo hard gewerkt, dus dit resultaat is voor iedereen in Brackley en Brixworth die onvermoeibaar heeft gewerkt, bedankt!”

“Ik heb er alles aan gedaan om Max tegen te houden, het waren een paar plezierige ronden! Met de Red Bulls in mijn spiegels probeerde ik echt alles uit de auto te krijgen om ze achter me te houden. Het was de laatste paar ronden erg moeilijk, een echte overlevingsrace toen we wisten dat we het gat moesten dichten. Dank aan alle fans hier in Barcelona - ze waren het hele weekend geweldig! De ondersteuning voor de Formule 1 is op dit moment op een geweldige plek, dus het is geweldig om hier te zijn.”

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS