Formule 1

Mercedes en Aston Martin testen op Jerez met de nieuwe banden van Pirelli

Uitgegeven door Frank Korsel • 7 februari 2023 19:29 • Print artikel

Coureurs van Aston Martin en Mercedes zijn afgereisd naar het Spaanse circuit voor de officiele Pirelli bandentest. Lance Stroll, Fernando Alonso, Lewis Hamilton en George Russell testen daar al de nieuwe banden voor 2023. De vier coureurs krijgen als het ware het gevoel alweer in de vingers.

Pirelli F1

De coureurs van de teams kwamen aan op het circuit en testen de komende dagen in de 2022-machines. Ze doen dit om Pirelli feedback te geven op het nieuwe rubber voor aankomend seizoen.

Voor de coureurs is dit een mooie kans om het ritme weer op te pakken en zich zo goed mogelijk voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Volgens het Spaanse Marca is het een privétest en worden de tijden alleen gedeeld met de Formule 1 en natuurlijk de bandenleverancier.

Fernando Alonso zal daarnaast het minste moeite hebben om de baan te leren kennen. In 1999 reed hij op het circuit Jerez de la Frontera zijn eerste meters. Later maakte de Spanjaard hier nog duizenden kilometers in wintertests met onder andere Renault en Ferrari.


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS