Formule 1

Mercedes F1-team geeft laatste W15-update met 'fundamentele' ontwikkelingen in de maak

Uitgegeven door Bas Kaligis • 28 september 2023 10:35

Mercedes heeft gezegd dat het de wintermaanden zal gebruiken om ‘fundamentele' ontwikkelingen door te voeren aan hun auto voor 2024, de W15, en dat er dit seizoen nog upgrades aan zitten te komen.

Mercedes Grand Prix F1


Teambaas Toto Wolff heeft al eerder laten doorschemeren dat de Grand Prix van de Verenigde Staten in Austin de locatie zal zijn waar het laatste grote upgradepakket van het jaar op hun auto zal worden gemonteerd. En Rosie Wait, Mercedes' hoofd strategie, heeft verder uitgelegd dat alle verdere upgrades in 2023 'direct worden meegenomen' in de ontwikkeling van de auto van volgend jaar, gezien de stabiliteit van de sportreglementen.

Mercedes is nog steeds verwikkeld in een spannende strijd met Ferrari om de tweede plaats in het constructeurskampioenschap dit jaar, met slechts 20 punten tussen de twee teams met nog zes races te gaan. Beide teams hebben gezegd dat er nog meer ontwikkelingen komen voor de auto's van dit jaar, maar de aandacht gaat nu al uit naar het ontwerp van hun auto's voor volgend seizoen.

Mercedes heeft moeite om Red Bull te evenaren sinds de ingrijpende veranderingen in de sportreglementen aan het begin van 2022, waarbij de hoop is dat de W15 de zilverpijlen kan terugbrengen in de strijd om de titel. Maar wat betreft de ontwikkeling van de auto voor volgend jaar, zei hoofd strategie Wait dat er dit seizoen nog nieuwe onderdelen moeten komen - hoewel die Mercedes direct zullen helpen bij de ontwikkeling van hun auto voor 2024.

"Deze beslissing is nooit zo zwart-wit als het lijkt", zei Wait in antwoord op een vraag over de balans die het team vindt tussen het upgraden van de huidige auto of het inzetten van middelen voor de auto van volgend jaar. "Hoewel we de winter moeten gebruiken om meer fundamentele ontwikkelingen aan W15 door te voeren, zijn er genoeg dingen die we met de huidige auto kunnen doen om hem sneller te maken die ons helpen de auto van volgend jaar te ontwikkelen.”

"Dat is wat we al hebben gedaan en zullen blijven doen. Dus de nieuwe onderdelen doen beide; hopelijk zorgen ze voor betere prestaties en maken ze de huidige auto sneller, maar ze zijn allemaal specifiek gericht op gebieden waarin we meer inzicht moeten krijgen. De dingen die we leren door ze dit jaar te testen, worden direct meegenomen in de ontwikkeling van de W15." 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS