Formule 1

McLaren-teambaas legt zich neer bij Red Bull dominantie: "Accepteren dat één team de sport domineert"

Uitgegeven door Frank Korsel • 24 maart 2023 07:00

Red Bull Racing was tijdens de eerste twee Grands Prix van het seizoen zonder twijfel het snelste team. Zowel in Bahrein als in Saoedi-Arabië was het Oostenrijkse team veruit de snelste partij met Max Verstappen en Sergio Perez achter het stuur van de RB19. Zo goed als dat het bij Red Bull ging, zo belabberd is de situatie bij het team van McLaren.

Adnrea Stella

Veel teams en fans balen flink van de dominantie van Red Bull. Ferrari en Mercedes zijn daar twee van, deze twee teams hadden graag dichterbij Verstappen en Perez gezeten. McLaren zit op dit moment wel heel ver af van het team van Red Bull.

Tegenover de internationale media sprak teambaas Andrea Stella zich uit over de Red Bull-dominantie: "Red Bull verdient dit succes. Het is aan ons om het beter te gaan doen en de uitdaging aan te gaan. Het verschil met de goede teams is kleiner geworden, Red Bull uitgezonderd. Als je een sprong kunt maken, dan kan je meestrijden om de punten."

"Misschien moeten we maar accepteren dat één team de sport domineert. De huidige voorsprong van Red Bull lijkt groot genoeg te zijn. Ze zullen dan ook maar weinig hinder gaan ondervinden van de straf voor het overschrijden van het kostenplafond."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS