Formule 1

McLaren-teambaas Stella benoemt heetste hangijzer MCL60: "Auto creŽert teveel luchtweerstand"

Uitgegeven door Frank Korsel • 23 maart 2023 11:00

McLaren staat na twee Grands Prix kansloos op de laatste positie in het constructeurskampioenschap. Coureurs Lando Norris en Oscar Piastri zijn er nog niet in geslaagd om punten te scoren in de McLaren MCL60. Teambaas Andrea Stella stelt nu dat het doel is om in Baku updates aan de auto toe te voegen.

Andrea Stella

Stella werd gedurende de winterstop aangedragen als teambaas na het vertrek van Andreas Seidl naar Alfa Romeo. De Italiaanse engineer kende niet de start waar hij als teambaas op had gehoopt. In tegenstelling tot de Grand Prix van Bahrein wisten beide coureurs in Saoedi-ArabiŽ wel te finishen. Toch was Stella daar natuurlijk niet helemaal tevreden mee. Na het teleurstellende weekend vertelde Stella het volgende: "Als het gaat om de zwakke punten van de auto, hebben we het over aerodynamische efficiŽntieĒ, vertelde hij tegen GPFans. ďDat betekent niet dat de auto te veel luchtweerstand creŽert. Het is gewoon de downforce-to-drag-ratio, die niet zo geweldig is als we dachten dat het zou zijn. Dat is onze grootste zwakte.Ē

Stella hoopt dat het team in de vierde ronde van het kampioenschap updates op de auto kan aanbrengen, deze moeten de MCL60 dan ook competitiever maken: "Als we kijken naar de upgrade voor Baku, dan zien de cijfers er veelbelovend uit. Hopelijk kunnen we daarmee de vijfde plaats behalen. Maar het is niet genoeg om onze doelen voor het seizoen te bereiken, want we willen een auto hebben die in de top vier kan vechten."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS