Formule 1

McLaren-teambaas Seidl niet verrast door snelheid Alpine en Alfa Romeo: "We hebben nu hetzelfde budget"

Uitgegeven door Bart • 15 augustus 2022 13:03

Andreas Seidl moet dit jaar lijdzaam toezien hoe McLaren het regelmatig aflegt tegenover Alpine en Alfa Romeo. Ook Haas nestelt zich af en toe voor de bolides van Lando Norris en Daniel Ricciardo. Teambaas Seidl had dit wel verwacht en belooft beterschap voor de toekomst als de nieuwe infrastructuur in gebruik kan worden genomen.

Andreas Seidl


In een interview met RacingNews365 zegt Seidl dat hij nooit verwacht had dat McLaren zich dit jaar had kunnen mengen in de strijd met de topteams. "Ik had geen grote wisseling van de wacht verwacht. Waarom? Omdat de topteams simpelweg beter zijn, ze hebben hun organisatie al langer staan en hun infrastructuur beter in orde. Daarom zag ik geen reden waarom zij het niet beter zou doen dan wij in dit nieuwe tijdperk."

McLaren werd vorig jaar vierde bij de constructeurs en het zijn juist de teams achter McLaren die sterker zijn geworden. "Voorheen konden we nog meer uitgeven dan die teams, maar dat is niet langer mogelijk. Ineens moeten we ook strijden tegen de teams uit het middenveld. Sommige teams als Alpine en Alfa Romeo hebben al een ultramoderne infrastructuur. Daarom moeten we accepteren dat deze teams gelijkwaardig of zelfs beter zijn. Natuurlijk zijn we daar niet blij mee, maar dat is wel de realiteit."

Door alle ontwikkelingen hoopt Seidl in 2025 om de overwinning mee te kunnen strijden. "Onze windtunnel zal halverwege volgend jaar klaar zijn. Dat betekent dat we sommige delen van de 2024 auto in de nieuwe windtunnel kunnen ontwikkelen. De eerste volledige auto uit die tunnel is de auto van 2025. Daarnaast zit er een nieuwe simulator voor de coureurs in de planning. Die moet aan het einde van dit jaar klaar zijn en daar moeten we komend jaar al de vruchten van kunnen plukken."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS