Formule 1

McLaren en James Key uit elkaar! Herstructurering bij F1-team na tegenvallende resultaten

Uitgegeven door Wim Boekel • 23 maart 2023 13:47

McLaren en James Key zijn uit elkaar. Dit als onderdeel van een reeks organisatorische veranderingen, waarmee het team een solide basis voor de toekomst wil creeëren. Eerder dit jaar nam Andrea Stella al de werkzaamheden van de vertrokken Andreas Seidl als teambaas over.

McLaren F1


McLaren leek de afgelopen jaren de weg naar boven gevonden te hebben, maar de eerste twee races van 2023 waren zeer teleurstellend zonder enige behaald punt. Daarom heeft McLaren besloten om haar structuur om te gooien. De rol van technisch directeur gaat nu verdeeld worden over een team van drie gespecialiseerde rollen. Petro Prodromou krijgt de rol van technisch directeur aerodynamica. David Sanchez keert terug bij McLaren in de rol van technisch directeur auto concept en prestaties. Sanchez komt per 1 januari 2024 over van Ferrari. Neil Houldey maakt promotie naar de rol van technisch directeur engineering en ontwerp. Zij gaan met zijn drieën Stella ondersteunen. Daarnaast krijgt Giusepp Pesce de rol van directeur aerodynamica en hoofd personeel en krijgt hij de rol om de aerodynamische afdeling te ondersteunen en aan Prodromou te rapporteren. De rol van Chief Operating Officer van Piers Thynne wordt uitgebreid en rapporteert direct aan Prodromou.

“Ik wil James bedanken voor zijn harde werk en zijn toewijding gedurende zijn periode bij Mclaren en wens hem het beste voor de toekomst”, aldus Stella over het vertrek van Key bij het team. “Vooruitkijkend, ben ik vastbesloten en er volledig op gefocust om McLaren terug naar de voorkant van het veld te leiden. Sinds ik de rol van teambaas op mij genomen heb, heb ik mandaat gekregen om een strategische aanpak te nemen, om te verzekeren dat het team een lange termijn fundering krijgt om ons jarenlang op te laten bouwen. Deze nieuwe structuur levert duidelijkheid en effectiviteit binnen de technische afdeling van het team en zet ons in een sterke positie om de prestaties te maximaliseren, waaronder het optimaliseren van de nieuwe infrastructuur verbeteringen die we er aan hebben komen voor 2023.”

Volgens McLaren-directeur Zak Brown staat nu alles op zijn plaats om terug te keren naar de top. "Het is nu belangrijk dat we een solide basis leggen voor de volgende fase van onze reis. Het is mij al enige tijd duidelijk dat onze technische ontwikkeling niet snel genoeg gaat om onze ambitie om terug te keren naar de top van de grid waar te maken”, vervolgt directeur Zak Brown. "Ik ben blij dat we, na een volledige evaluatie met Andrea, nu de herstructurering kunnen doorvoeren die nodig is om de wielen in beweging te zetten om dit tij te keren. Deze strategische veranderingen verzekeren het succes van het team op lange termijn en zijn noodzakelijk om McLaren weer te laten winnen. We hebben nu alles op zijn plaats met onze mensen en infrastructuur en naast een gave rijders line-up. Ik ben vastbesloten om McLaren terug te brengen naar waar we zouden moeten zijn.”

Sanchez die over komt van Ferrari, ziet de uitdaging tegemoet en hoopt snel op het gewenste niveau terug te keren. "Ik ben verheugd om terug te keren bij het team in Woking en kijk ernaar uit om samen met Peter en Neil en de rest van het team onze prestatiedoelstellingen te bereiken”, vertelt de in 2024 in dienst tredende Sanchez. "McLaren heeft altijd een extreem getalenteerde groep mensen gehad en samen met de nieuwe infrastructuur-upgrades die dit jaar online komen, hebben we een spannend vooruitzicht waar ik graag deel van uitmaak."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS