Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Maxime Oosten met FK Performance Motorsport helemaal klaar voor de ADAC GT Masters op Zandvoort

Uitgegeven door Peter Vader • 7 juni 2024 13:30

Na een pauze van zes weken wordt de ADAC GT Masters hervat op Zandvoort. Het tweede raceweekend van de traditionele GT3-raceserie vindt plaats op het wereldberoemde circuit direct in de duinen van de Noordzeekust. FK Performance Motorsport uit Bremen zet opnieuw twee BMW M4 GT3's in.

Maxime_Oosten_in_BMW_M4_GT3_Foto_by_Axel_Weichert
Maxime Oosten in de Ekris-BMW M4 GT3 (Foto: Axel Weichert)

Het Circuit van Zandvoort wordt beschouwd als een van de moeilijkste op de ADAC GT Masters-kalender en wordt gekenmerkt door zijn snelle bochten, waarvan sommige blind zijn of over toppen gaan. Een andere moeilijkheid op het Circuit Zandvoort, dat in 1948 werd geopend, is de ligging. Door de ligging direct aan zee wordt er constant zand op de baan geblazen, waardoor de coureurs zich moeten aanpassen aan snel veranderende gripomstandigheden. In 2020 werd het circuit herbouwd vanwege de terugkeer van de Formule 1 en sindsdien domineren twee bochten met hellingen het circuit, wat het inhalen gemakkelijker moet maken. En wat doet het weer in Zandvoort?

Bij de seizoensopener op Oschersleben wonnen de Nederlander Maxime Oosten en voormalig DTM-coureur Leon Köhler de eerste race van het seizoen. Voor het raceteam uit Noord-Duitsland was dit de tweede raceoverwinning in de "Super Sports Car League". Eduardo Coseteng en Grégory de Sybourg bezetten tijdelijk de tweede plaats in de tweede auto van het team in de tweede auto voordat de auto uitviel met een lekke band.

Maxime_Oosten_portret"Het is mijn thuisrace, dus ik ben des te meer gemotiveerd om goede resultaten te behalen", zei Maxime Oosten

"Het is mijn thuisrace, dus ik ben des te meer gemotiveerd om goede resultaten te behalen", zei Maxime Oosten – die afgelopen weekend met FK Performance Motorsport de SP10-klasse won tijdens de 24-uursrace op de Nürburgring – voorafgaand aan het raceweekend. "Mijn partners, familie en vrienden zullen er allemaal zijn, dus ik wil echt een goede show neerzetten. Bovendien bezetten we de tweede plaats in het kampioenschap, daarom moeten we veel pushen om de leiders van het klassement in te halen."

Köhler en Oosten staan zeven punten achter op de top van de ranglijst op de tweede plaats in het kampioenschap. Na de bittere uitvalbeurt op zaterdag bezetten Coseteng en de Sybourg in de tweede BMW van het team de twaalfde plaats in het algemeen klassement. In het teamklassement staat de renstal uit Bremen ook op de tweede plaats.

De twee races van de ADAC GT Masters starten op zaterdag om 15:15 uur en op zondag om 13:25 uur. Sport1 zendt beide races live uit op de Duitse gratis tv. De ADAC zal beide races – en de twee kwalificatiesessies in de vroege ochtend van de racedagen – ook streamen op YouTube.

BMW M4 GT3 FK Performance Motorsport

Foto's: Axel WeichertADAC GT Masters logo


Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS