Formule 1

Max Verstappen wijst aan op welk gebied Lewis Hamilton volgens hem zwakker is dan Fernando Alonso

Uitgegeven door Bas Kaligis • 3 juni 2023 18:00

MONTMELO - Max Verstappen gelooft dat Fernando Alonso een belangrijk wapen in zijn arsenaal heeft waaraan Lewis Hamilton niet kan tippen. De regerend wereldkampioen denkt dat de Spanjaard grotere mentale capaciteiten heeft dan zevenvoudig wereldkampioen Hamilton.

Max Verstappen Red Bull Racing F1


In een gesprek met de Britse krant The Times noemde Verstappen de wereldkampioen F1 van 2005 en 2006 de natuurlijke gave om over dingen na te denken terwijl hij een auto rondrijdt met 200 kilometer per uur. "Ik denk dat extra denkcapaciteit een groot voordeel is in de F1", zei Verstappen. "Je kunt zoiets niet trainen. Slechts een paar coureurs hebben het."

Gevraagd naar wie hij verwees, antwoordde Verstappen: "Voor mij zeker Fernando. Dat zie je door de manier waarop hij in de auto opereert, hoe hij kleine dingen oppikt, die extra capaciteit laat zien - op de limiet rijden, maar ook aan andere dingen denken."

Een voorbeeld hiervan is hoe een coureur over de radio praat met zijn race-ingenieur. "Je praat met de engineer, maar ik hoor ook een pitstop van een Ferrari-auto", zei hij. "Ik vroeg: 'Zijn ze binnengekomen? Dat hoorde ik op de radio.' Maar als je volledig gefocust bent op je rijden, pik je dat waarschijnlijk niet op omdat je volledig gefocust bent op de stem van de engineer."

Toen Verstappen hem erop wees dat hij niet hetzelfde had gezegd over Lewis Hamilton, zei hij: "Nee, want Fernando valt daarmee meer op. Mensen zullen me waarschijnlijk gaan haten omdat ik dat zeg, maar zo zie ik het gewoon."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS