Formule 1

Max Verstappen vindt het jammer dat Honda naar Aston Martin vertrekt: "We weten allemaal hoe goed die motor is"

Uitgegeven door Bart • 26 mei 2023 06:02

Max Verstappen vindt het heel jammer dat Honda niet bij Red Bull terugkeert in de Formule 1 maar bij Aston Martin. De tweevoudig wereldkampioen zet zijn kanttekeningen bij het feit dat de Japanse fabrikant eerst stopt en nu weer wil terugkeren. Omdat Honda zich eind 2021 terugtrok, heeft Red Bull de motorproductie in eigen beheer genomen.

Max Verstappen


"Het is voor ons een beetje ongelukkig hoe het allemaal is gegaan", reageert Verstappen tegenover het Engelse Autosport. "Een paar jaar geleden zeiden ze bij Honda 'we stoppen' en toen heeft Red Bull een hele eigen motorfaciliteit opgezet. Een paar jaar later zeggen ze 'oh, we gaan toch door', maar jammer genoeg konden we tegen die tijd al niet meer langer samenwerken doordat we al zover waren met het opbouwen van onze eigen motorafdeling. Het is zonde, zou ik zeggen."

Nog altijd werkt Red Bull samen met mensen van Honda. "We hadden en hebben nog steeds een hele goede relatie met Honda. Ik werk persoonlijk ook heel graag met die mensen samen. Dan is het natuurlijk jammer om te zien dat ze naar Aston Martin gaan, al kijken we ook uit naar ons eigen project met Ford. Het is wat het is. We dachten zoals gezegd dat Honda zou stoppen in F1 en nu blijven ze toch. Voor Aston Martin is het natuurlijk wel erg goed nieuws. We weten namelijk allemaal hoe goed die Honda-motor is, maar het is wat het is."
 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS