Formule 1

Max Verstappen start GP Jeddah vanaf de vijftiende stek: "We hadden een geweldig weekend"

Uitgegeven door Frank Korsel • 18 maart 2023 19:00

Halverwege Q2 hoorde de kijker van de kwalificatie ineens een verontruste Max Verstappen. De Red Bull RB19 van de Nederlander werkte niet meer naar behoren. Door een kapotte aandrijfas moest Verstappen de handdoek in de ring gooien. Verstappen erkent dat hij het niet gemakkelijk gaat krijgen tijdens de race.

Max Verstappen

Met horten en stoten slaagde de Red Bull-coureur er in om zijn bolide naar de pits te krijgen. Eenmaal aangekomen was het team er snel achter dat Verstappen zich kon gaan omkleden. Hij start de race vanaf de vijftiende positie.

Tijdens de vrije trainingen klaagde de Limburger al veelvuldig over problemen met de transmissie. Het team besloot uiteindelijk voor VT3 de versnellingsbak te verwisselen. Tijdens de kwalificatie leek Verstappen opnieuw de dominante factor, maar uiteindelijk ging teamgenoot Sergio Perez er met de pole vandoor.

Tegenover de Sky Sports F1 vertelde Verstappen het volgende: “We hadden een geweldig weekend, elke sessie ging heel goed en elke keer dat de auto op de baan was, werkte hij goed, en nu liggen we eruit. Het zal wat lastiger worden om naar voren te komen, maar het gaat allemaal om het scoren van punten. Het is een heel lang seizoen. Natuurlijk had ik wat verderop willen starten, maar ook dat kunnen we niet veranderen.”


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS