Formule 1

Max Verstappen schuift orders van Red Bull aan de kant, maar: "Heb er met Helmut Marko al om gelachen"

Uitgegeven door Frank Korsel • 6 juni 2023 06:02

Max Verstappen schreef de Grote Prijs van Spanje met het grootste gemak op zijn naam, voor deze prestatie zou hij 25 punten binnen hengelen voor het kampioenschap. Maar waarom zou je genoegen nemen met 25 punten als je ook 26 punten kunt scoren? Precies dát vroeg de Nederlander zich in Barcelona af.

Max Verstappen

Verstappen controleerde de race, maar had de snelste ronde nog niet in handen. Als het aan Gianpiero Lambiase, de engineer van Verstappen, had gelegen, had hij deze ook niet geprobeerd over te nemen. Max Verstappen zou zichzelf niet zijn als hij niet tegen de adviezen in zou gaan om alsnog de snelste rondetijd proberen te pakken: “Ik hield hem binnen de witte lijnen, ging gewoon een beetje sneller in de ronde, dus ik deed niets verkeerd”, vertelt de racewinnaar in de FIA-persconferentie. “Zij weten niet hoeveel snelheid er in de auto zit."

"Ze zeiden tegen me 'dit is de snelste ronde, doe geen moeite', maar ik wist dat ik het kon, ik moest alleen binnen de witte lijnen blijven.” Verstappen hoeft niet te rekenen op een gesprek met zijn meerdere binnen het team: “Dit is iets waar we om kunnen lachen. Ik heb er na de race al met Helmut Marko om gelachen, dus ik weet vrij zeker dat ze heel blij zijn”, sluit hij af.

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS