Formule 1

Max Verstappen reageert op uitnodiging Indy 500 van Mario Andretti

Uitgegeven door Bas Kaligis • 3 juni 2023 16:45

MONTMELO - Max Verstappen heeft deelname aan de Indy 500 uitgesloten, ondanks een aanbod van Mario Andretti. De beroemdste race van Amerika vond afgelopen weekeinde plaats en hoewel er veel ex-F1-coureurs aanwezig waren, werd er geen enkele huidige coureur gespot in Indianapolis omdat de race samenviel met de Grand Prix van Monaco.

null


Hoewel het vroeger heel gewoon was tussen de series te switchen en de Indy 500 vroeger zelfs een officiële ronde van het F1-seizoen was, lijkt het tegenwoordig minder vaak voor te komen dat coureurs overstappen.

Romain Grosjean is één van de meest recente voorbeelden, die in 2021 van Haas naar IndyCar overstapte. Verder lijkt het erop dat alleen Fernando Alonso nog interesse heeft aangezien hij meedeed in de Indy 500-edities van 2017 en 2020.

Mario Andretti, die de race in 1969 won, wil daar verandering in brengen en probeert tweevoudig en regerend wereldkampioen Verstappen naar de VS te lokken.

In een gesprek met Ziggo Sport tijdens de Indy 500 onthulde Andretti zijn plannen om Verstappen over te halen.

"Een dezer dagen ga ik met Max Verstappen praten nadat hij acht wereldkampioenschappen heeft gewonnen om hierheen te komen en de Indy 500 te winnen!"

Deelnemen aan andere series lijkt wel in Verstappens toekomst te passen, maar IndyCar-fans moeten niet te veel hoop krijgen nu de Nederlander voorafgaand aan de Grand Prix van Spanje bevestigde dat hij geen interesse heeft.

"Nee, ik respecteer die klasse heel erg", vertelde hij de media in Barcelona. "Ik heb een paar vrienden van me die het doen, maar niet op dit moment, nee."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS