Formule 1

Max Verstappen plankgas en geeft duidelijk signaal af aan Sergio Perez

Uitgegeven door Bas Kaligis • 21 maart 2023 08:03

Max Verstappen liet er geen gras over groeien en reed in Djedda een ijzersterke inhaalrace door als tweede te eindigen tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië. Na een teleurstellende kwalificatie, waarin Verstappen vanwege technische problemen zich slechts als vijftiende kwalificeerde, reed Max in de beginfase van de race zich al snel de top vier in. Na een gunstig getimede safety car, kon Max zich opwerken naar plek twee achter teamgenoot Sergio Perez. De twee heren brachten hun auto’s veilig over de meet om een soevereine één-twee voor Oracle Red Bull Racing te scoren. Verstappen scoorde tevens het punt voor de snelste raceronde. Fernando Alonso kwam, net als in Bahrein, als derde over de finish in zijn Aston Martin, maar door een tijdstraf na afloop van de race, werd uiteindelijk George Russell in zijn Mercedes als derde geklasseerd. Uren na de race kreeg Alonso zijn derde plek weer terug.

Max Verstappen number 1


“Het was niet makkelijk om door het veld te komen. In het begin van de race was het lastig om andere auto’s te volgen: er was weinig grip en ik gleed veel", liet Max Verstappen optekenen. "Maar, toen ik ze eenmaal voorbij was, kwamen we in een goede ritme. We werden geholpen door de safety car, dus daardoor was het makkelijker om naar de tweede plek te rijden, maar ik ben natuurlijk erg blij om hier op het podium te staan.”

Nadat Verstappen zich had opgewerkt naar de tweede plek, leek hij de aanval te kunnen inzetten op teamgenoot Perez, maar enkele waarschuwingen van zijn auto weerhielden hem hiervan. Max verklaart: “Ik reed het gat wel ietsje dicht, maar ik kon niet aanvallen. Ik merkte veel vibratie en de balans was niet in orde. Dit was zo tot en met de finish, maar ik lag op plek twee en had een grote voorsprong op de mannen achter mij, dus we besloten de auto veilig naar huis te brengen en genoegen te nemen met de tweede plaats, wat evengoed een erg goed herstel is.”

Dat Max in de laatste ronde het punt voor de snelste raceronde pakte, stemt hem ook tevreden. Hij gaf daarmee ook een duidelijk signaal af: "Ik had zaterdag een pechdag, dus als je dan tweede ligt, wil je ook het extra puntje pakken. Ik ging ervoor op het einde en gelukkig pakte het goed uit.”

Max Verstappen Sergio Perez


Ondanks zijn goede inhaalrace, ziet de tweevoudig wereldkampioen Formule 1 nog genoeg ruimte voor verbetering: “Het moet beter gaan als team. We mogen deze problemen niet hebben. Het was anders een hele andere wedstrijd voor mij geweest. Uiteindelijk beperken we de schade nog een beetje, maar we hadden hier gewoon moeten winnen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS