Formule 1

Max Verstappen over 100 procent score Red Bull: "We willen natuurlijk altijd proberen te winnen"

Uitgegeven door Bart • 2 juni 2023 05:04

Max Verstappen gaat ook in Barcelona vol voor de winst. Door zijn overwinning in Monaco heeft Red Bull dit seizoen nog altijd een 100 procent score. Alle races werden tot nu toe gewonnen door Verstappen of teamgenoot Sergio Perez. In de WK-stand deed de Limburger afgelopen weekend uitstekende zaken en het gat is inmiddels opgelopen tot 39 punten.

Max Verstappen


Op Verstappen.com kijkt de tweevoudig wereldkampioen nog even terug op de race in zijn woonplaats. "Een raceweekend in Monaco is altijd heel erg druk en hectisch. We wisten vooraf al dat het een lastig weekend voor ons zou worden, omdat onze auto niet het beste uit de verf komt op een dergelijk circuit, al was het resultaat uiteindelijk top. Het was ook een lastige race met een heel lange stint op de mediumband en een fikse regenbui. Dat laatste is niet per se iets waar je vrolijk van wordt als je in Monaco aan de leiding rijdt."

Toch rijdt Verstappen liever op een echt circuit dan op een stratencircuit. "Al tijdens de Grand Prix van Monaco keek ik uit naar deze race. Op een echt racecircuit. Daar komt een Formule 1-auto echt tot leven. Bovendien zou onze auto het goed moeten doen op dit circuit, dus ik kijk erg naar dit weekend uit."

Verstappen hoopt de perfecte score nog lang vast te houden. "Als we kijken naar onze snelheid op dit moment, denk ik dat we alle races zouden kunnen winnen. Maar het is erg onwaarschijnlijk dat het ook lukt, want er gebeurt altijd veel tijdens een weekend en iedereen maakt weleens een foutje. Maar we willen natuurlijk altijd proberen te winnen, dat is het doel. Uiteindelijk willen we dan net als vorig jaar weer allebei de wereldtitels winnen en daar gaan we vol voor. Bovendien geniet ik er enorm van om in deze auto te rijden."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS