Formule 1

Max Verstappen neemt het op voor rivaal Hamilton, Horner bevestigt het: "Je moet wel alle feiten..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 8 februari 2023 10:54 • Print artikel

Max Verstappen en Lewis Hamilton, het zijn niet de twee grootste vrienden die er in de F1-paddock rondlopen. Het tegenovergestelde is waar, de twee F1-coureurs zijn misschien wel de twee grootste kemphanen van de afgelopen tien jaar. Ze hebben tenslotte al meerdere aanvaringen op de baan gehad. De laatste dateert van Sao Paolo van afgelopen seizoen, waarbij ze elkaar weer eens raakten. Toch neemt de Red Bull-coureur het dit keer op voor zijn rivaal, nu de FIA heeft gezegd dat coureurs geen ‘politiek, religieuze of persoonlijke uitspraken’ mogen doen, zonder toestemming van het overkoepelende orgaan.

Christian_Horner_en_Max_Verstappen_FIA_Gala_dec_2021

“Ik denk dat je als eerste moet weten dat iedereen anders is”, aldus Max Verstappen tegen Sky Sports. “Sommige mensen zijn wat meer uitgesproken dan anderen. Normaal ben ik niet zo uitgesproken. Als eerste, is het lastig voor een coureur om zich daar volledig op te focussen. Je gooit jezelf onvoorbereid in ‘van alles’ en je moet alle feiten juist hebben. Maar ik denk niet dat het nodig is, deze maatregel. Je zorgt er namelijk voor dat mensen niet meer mogen praten. Ik denk dat het mensen toegestaan moet worden om dat wèl te doen. Zoals ik zei, sommige mensen praten wat meer, sommigen wat minder. Ik denk dat dit wat onnodig is.”

Ook de Red Bull-F1 teambaas Christian Horner vindt dat de coureurs niet ingeperkt moeten worden in wat ze mogen zeggen. “We hebben bij Red Bull onze coureurs nooit in hun vrijheid van meningsuiting beperkt. Of in de mogelijkheid om hun gedachten uit te spreken, omdat ze een stem hebben”, aldus Christian Horner.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS