Formule 1

Max Verstappen meer dan tevreden met P2: "Het was in ieder geval een goed herstel"

Uitgegeven door Frank Korsel • 19 maart 2023 19:30

Max Verstappen eindigde de Grand Prix van Saoedi-Arabië op de tweede positie, nadat hij de race als vijftiende aanving. De Nederlander klaagde met nog tien ronden te gaan over wat problemen aan zijn aandrijfas, maar dit weerhield hem er niet van om de tweede plaats te scoren in Jeddah. Zijn teamgenoot Sergio Perez won de race, George Russell maakte het uiteindelijke podium compleet.

Max Verstappen

Verstappen startte vanaf de vijftiende positie. Tijdens de kwalificatie had hij problemen met zijn aandrijfas en moest hij de handdoek in de ring gooien. Volgens de Nederlander had het heel wat voeten in de aarde om zich door het veld heen te worstelen: "Het was niet gemakkelijk om door het veld te komen. In de eerste sector was het erg moeilijk om te volgen in het begin van de race. Er was veel glijden, maar toen ik ze één voor één had ingehaald, kwamen we in het ritme en ik ben natuurlijk erg blij om hier op het podium te staan.”

In de race kwamen de problemen met de aandrijfas terug: “Tot aan de finish had ik problemen met mijn aandrijfas. Maar ik ben toch tweede geworden. We hadden een groot gat achter ons. Dus op een gegeven moment besloten we om er een punt achter te zetten en genoegen te nemen met de tweede plaats. Het was in ieder geval een heel goed herstel, dus daar ben ik blij mee."

De tweevoudig wereldkampioen heeft nog altijd de eerste positie in het wereldkampioenschap in handen. Bekijk de volledige stand in het kampioenschap HIER.


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS