Formule 1

Max Verstappen maximaliseert: "Bij de pitstop hebben we de voorvleugel aangepast en toen..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 28 september 2020 06:58 • Print artikel

Max Verstappen is zondag tweede geworden in de Grand Prix van Rusland. De Red Bull F1-coureur nestelde zich vanaf de tweede plek op de grid na de start achter de Mercedessen van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas. Door een tijdstraf van tien seconden voor Hamilton, vanwege een foutieve proefstart voorafgaand aan de race, viel de Brit na zijn pitstop terug tot achter Verstappen. Achter winnaar Bottas, kwam Max als tweede over de finish waarmee hij zijn zevende podium van het seizoen liet bijtekenen. Hamilton eindigde uiteindelijk als derde.

Max Verstappen F1

Na afloop van de race geeft Max zijn visie op de start, waar hij bij de tweede bocht rechtdoor schoot en over de uitloopstrook weer de baan op kwam: “Het was erg interessant in de eerste bochten. Ik had erg weinig grip aan de binnenkant van bocht twee, dus dat kostte ons wat tijd. Ik moest door de piepschuim chicane op de uitloopstrook en gelukkig kwam ik daar zonder problemen doorheen.”

“Na de herstart waren we wat te langzaam op de medium banden. Ik had teveel overstuur bij het ingaan van de bochten, dus ik kon niet echt aansluiten of aanvallen. Bij de pitstop hebben we de voorvleugel aangepast en toen we eenmaal naar de harde banden wisselden, waren we competitiever. Het was een beetje eenzaam, maar op het einde zag ik dat ik wat inliep op Bottas en probeerde ik voor de snelste raceronde te gaan. Dit lukte echter niet omdat mijn banden op waren. We kunnen uiteindelijk tevreden zijn dat we de beide Mercedessen weer hebben gesplitst en binnen acht seconden van de leider zijn gefinisht, op een circuit waarvan we weten dat we niet echt competitief zijn. Het was dus een prima race.”

Red Bull Racing Max Verstappen F1

Ondanks de straf van Hamilton zat de overwinning er volgens Max niet in: “De Mercedessen zijn sneller, dus ze zullen je toch wel inhalen. Dit circuit staat bekend als een Mercedes-circuit. Ze zijn hier altijd dominant geweest. Ik probeerde mijn eigen race te rijden. Ik denk dat we het goed hebben gemanaged en we hebben als team alles goed gedaan. We hebben het resultaat gemaximaliseerd, dus ik ben erg blij met de tweede plaats. Na twee uitvalbeurten is het mooi om zo terug te komen en waardevolle punten te pakken.”

Ook voor de komende races is het doel voor Max helder: “Normaal gesproken moeten we om het podium mee kunnen doen, zoals we het hele jaar al hebben gedaan, dus dat gaan we ook het rest van het jaar proberen te doen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS