Formule 1

Max Verstappen laat zijn afstelling niet bepalen door een testcoureur: "Ik wil het zelf kunnen doen, want..."

Uitgegeven door Frank Korsel • 26 januari 2023 06:01 • Print artikel

Als Max Verstappen niet op het circuit is, dan is de kans groot dat hij alsnog aan het racen is. De Nederlandse tweevoudig wereldkampioen F1 is vaak achter zijn simulator te vinden en niet alleen degene die thuis staat, maar in de simulator op de fabriek in Milton Keynes. Verstappen rijdt de simulator kilometers het liefste zelf, een reservecoureur hoeft de taak dan ook niet op zich te nemen.

Max Verstappen simulator

Bijna alle Formule 1-teams zijn tegenwoordig in het bezit van een simulator. Dan spreken we niet over de simulator die de racefan ook op de zolderkamer heeft staan, maar een simulator van tonnen. Zeker nu de Formule 1-teams nog nauwelijks in het echt mogen testen zijn de simulatoren in de fabriek onmisbaar.

Daniel Ricciardo is door Red Bull Racing aangetrokken als de derde coureur voor het team, maar dit houdt niet in dat hij de afstelling voor Verstappen deels gaat bepalen. Verstappen geeft bij Speedweek tekst en uitleg: "De dagen zijn dan wel heel erg lang, maar dat is het zeker waard. Ik wil ook niet dat een testcoureur deze sessies gaat overnemen. Andere teams doen dat bijvoorbeeld dan weer wel. Ik wil het zelf kunnen doen, want iedere coureur heeft zijn eigen rijstijl."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS