Formule 1

Max Verstappen kreeg een opdonder van het testen: "Natuurlijk voel je het in je nek"

Uitgegeven door Frank Korsel • 1 maart 2023 06:01

Vorige week stond in het teken van de pre-season test op het Bahrain International Circuit. Het team van Red Bull zag er net als de voorgaande jaren enorm sterk uit en dat was zowel in de betrouwbaarheid, als in de rondetijden te zien. Max Verstappen reed duizenden kilometers over het circuit en geeft ruiterlijk toe dat zijn lichaam tijd nodig had om aan de snelheden te wennen.

Max Verstappen

Na een lange winterstop mochten de spreekwoordelijke schaatsen weer uit het vet worden gehaald. De coureurs, monteurs en hoge heren kwamen weer in het ritme van een officieel weekend. De teams probeerden zoveel mogelijk kilometers en data te verzamelen om zich optimaal voor te bereiden op het seizoen dat komend weekend �cht van start gaat.

Max Verstappen reed gedurende anderhalve dag maar liefst 204 rondjes over het 5,4 kilometer lange circuit in Sakhir. Voor de camera van Viaplay vertelde de tweevoudig wereldkampioen het volgende over de testdagen in Bahrein: "Natuurlijk voel je dat wel een beetje in de nek. Je voelt het meer in je schouders, ook voel je je sleutelbeen ook aangezien je de veiligheidsriemen om hebt. Zo'n eerste testdag voel je altijd wel en dan maakt het ook niet uit op welk circuit je rijdt en hoeveel rondjes je rijdt. Je bent altijd stijf na de allereerste keer in de auto."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS