Formule 1

Max Verstappen heeft advies voor Nyck de Vries: "Je moet je focussen op je werk en proberen beter te worden"

Uitgegeven door Frank Korsel • 26 mei 2023 08:45

Waar Max Verstappen momenteel de leiding van het kampioenschap in handen heeft, is Nyck de Vries er nog niet in geslaagd om punten op het rostrum te krijgen. Voor aanvang van de Grand Prix van Monaco had Verstappen wel wat adviezen voor De Vries.

null

De 28-jarige Friese coureur maakte in de eerste paar races van het seizoen redelijk wat fouten. Zo crashte hij meerder malen in Baku en in Miami. Ook moet hij flink wat tijd toegeven op teamgenoot Yuki Tsunoda.

Bij de persconferentie van de FIA kwam Verstappen met adviezen voor zijn landgenoot: "Vanuit zijn perspectief moet hij zich vooral focussen op het rijden. We staan allemaal onder druk om te kunnen presteren en we doen allemaal ons best. In het begin van je loopbaan wil je natuurlijk goed beginnen. Als dat niet het geval is, dan moet je niet alles harder gaan proberen. Dat werkt gewoon niet."

"Je moet je focussen op je werk en je moet proberen beter te worden, maar je moet het ook niet te moeilijk voor jezelf maken. Ik heb dat ook tegen hem gezegd. Hij weet dat heel erg goed en hij heeft een goed resultaat nodig. Het moet gewoon allemaal op zijn plaats vallen en ik hoop dat dit snel gebeurt." 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS