Formule 1

Max Verstappen had het moeilijk op de mediumband: “De band was aan het grainen"

Uitgegeven door Frank Korsel • 28 mei 2023 15:12

Max Verstappen schreef de Grand Prix van Monaco voor de tweede keer op zijn naam. De Nederlander reed zijn twee duizendste ronde aan de leiding van een Formule 1 Grand Prix en won zijn tweede GP van Monaco met bijna dertig seconden voorsprong.

Max Verstappen Grand Prix Monaco

Verstappen won zijn 39e Grand Prix voor het team van Red Bull en haalde Sebastian Vettel in. Hij scoorde 38 overwinningen voor het team van Red Bull. Zijn belangrijkste bezigheid was dan ook dat hij zijn Red Bull RB19 op de baan moest houden.

“Het was best moeilijk, omdat wij aanvankelijk op de mediums stonden en Fernando op de harde banden. We wilden niet zo lang doorgaan, maar we moesten wel omdat de regen eraan kwam”, begint Verstappen net na de race. “De band was aan het grainen en het duurde een paar ronden om door die fase heen te komen, waarna hij weer een beetje opknapte. Maar het was nog steeds erg lastig om te rijden. Toen begon het ronde na ronde steeds wat meer te regenen, dus op een gegeven moment moesten we natuurlijk de beslissing nemen om naar binnen te gaan.”

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS