Formule 1

Max Verstappen grapt over een Red Bull met zero sidepods terwijl rivalen van concept wisselen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 4 juni 2023 11:03

MONTMELÓ - Max Verstappen grapte dat de volgende upgrade van Red Bull een overstap naar zero sidepods zou moeten zijn om hun rivalen op een dwaalspoor te brengen, na een reeks copycat-acties in recente races.

Max Verstappen

In Monaco dumpte Mercedes hun unieke concept voor de sidepod-inlaten, die begin 2022 werden geïntroduceerd, voor een meer conventionele aanpak zoals die wordt gebruikt door Red Bull en anderen, als onderdeel van een bredere verandering van de ontwerpfilosofie om te proberen de dominante RB19 te achterhalen.

Ferrari stapte ook af van hun vorige sidepod-concept als onderdeel van hun Barcelona-upgradepakket voor dit weekend, waarbij de rivalen van Red Bull proberen te imiteren wat ze kunnen van de meest opvallende auto op de grid, terwijl ze werken aan hun eigen innovatieve oplossingen.

De aandacht wordt echter natuurlijk getrokken door de snelste auto in het veld en Red Bull blijft comfortabel de snelste van iedereen - met Verstappen die zich met bijna een halve seconde als snelste kwalificeerde voor de Grand Prix van Spanje en daarbij een nog snellere ronde afbrak.

“Zonder sidepods! Dus dan kan iedereen daar weer naar terug!" grapte Verstappen toen hem gevraagd werd naar zijn reactie op het feit dat anderen overstappen op een Red Bull-achtig sidepod-inlaatontwerp.

"Ik weet het niet, dit is gewoon hoe we de auto hebben ontworpen, maar het zijn niet alleen de sidepods, het zijn een heleboel dingen die samen moeten komen - en ik ben daar niet de aero-specialist.”

"Ik denk dat we in de loop der jaren veel hebben geleerd en nu, met het nieuwe reglement, kunnen we meteen aan de slag en begrijpen we wat er aan de hand is. Je kunt je meteen op andere dingen richten en hopelijk kunnen we dat momentum vasthouden, want iedereen is natuurlijk hard aan het pushen om ons in te halen. Maar ook van onze kant zijn we nooit tevreden, we willen altijd meer."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS