Formule 1

Max Verstappen genoot van zondagsritje in Barcelona: "Het is een genot om in deze auto te rijden"

Uitgegeven door Frank Korsel • 4 juni 2023 15:13

Max Verstappen heeft de Grote Prijs van Spanje met groot machtsvertoon op zijn naam. De Nederlander vertrok vanaf de pole positie, maar reed onbedreigd naar de eindzege. Na 66 ronden kwam hij met een voorsprong van ruim twintig seconden binnen en hengelde hij zijn veertigste overwinning binnen. Daarnaast reed hij de snelste ronde van de race.

Max Verstappen

“Het is een genot om in een auto als deze te rijden”, vertelt hij na de race bij Nico Rosberg. “Ik denk dat dat vandaag weer te zien was. Er waren veel verschillende bandenstrategieën en ik denk dat we het grootste deel van de race op de juiste strategie zaten.”

Het enige moment in de race dat Verstappen moest opletten kwam bij de start, toen kwam hij heel even onder druk te staan van Carlos Sainz. De Spanjaard probeerde hem op de zachtere band in te halen, maar Verstappen stak hier een stokje voor: “Ik had natuurlijk de hardere compound, dus ik wist dat de start misschien een beetje lastig zou worden. Aan de buitenkant in de eerste bocht is het altijd lastig, maar gelukkig gebeurde er niks”, vervolgt de tweevoudig wereldkampioen.

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS