Formule 1

Max Verstappen furieus na kwalificatie: "Dat kan natuurlijk niet"

Uitgegeven door Bart • 1 oktober 2022 15:08

Max Verstappen lag in Singapore op koers voor pole position, maar koos ervoor om een ronde af te breken omdat de baan snel opdroogde. Een ronde later had de Red Bull-coureur te weinig brandstof aan boord, waardoor er helemaal geen tijd meer op het bord kwam. Als Verstappen met te weinig brandstof was geëindigd, had hij vanaf de pitlane moeten starten.

Max Verstappen


Verstappen was furieus over de boordradio en baalde even later flink voor de camera van Viaplay. "Het is helemaal kut. Je vult de auto voor vijf ronden en je wilt toch zes ronden doen. Dat kan natuurlijk niet en het is ook niet logisch. Ze hadden mij die ronde eerder moeten laten afmaken als je ziet dat het niet gaat lukken."

Vooraf was er vanwege de weersvoorspelling twijfel voor welke afstelling Verstappen zou moeten kiezen. "Dat kun je nu in het putje gooien als je vanaf P8 moet starten. Pole position zat er echt wel in."

Verstappen heeft al fraaie inhaalraces laten zien dit jaar, maar in Singapore zal dat lastig worden. "Het wordt een lastig verhaal nu. Het is hier heet en alles wordt dan snel warm als je kort achter iemand rijdt. Ik denk dat ik even naar het hotel moet en tot rust moet komen, want ik heb er niet zo veel zin in nu."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS