Formule 1

Max Verstappen de snelste in FP3; Fernando Alonso op ramkoers + UITSLAG

Uitgegeven door Peter Vader • 1 april 2023 04:45

Formule 1-wereldkampioen Max Verstappen voerde de tijdenlijst aan voor Red Bull tijdens de derde en laatste training van de Grand Prix van Australië op zaterdag! Zijn teamgenoot Sergio Perez moest zich door een sessie vol ongelukken worstelen. Verstappen liet een snelste rondetijd noteren op Albert Park van 1:17.565 seconden, 0.162 seconden voor Fernando Alonso, terwijl diens Aston Martin opnieuw een bemoedigend tempo bleef vertonen. Sergio Perez zette de zesde snelste ronde neer, maar slipte verschillende keren van de baan nadat hij de eerste 20 minuten in zijn pitbox doorbracht, terwijl een groep monteurs aan de achterkant van zijn auto werkte. Toen hij laat aan de kwalificatiesessie begon, klapte hij bijna op de achterkant van de Haas van Nico Hulkenberg, die met volle tanks over de baan reed. “Man, waarom heb je me op dit gat gezet?" snauwde Perez op de teamradio.

Max_Verstappen_Melbourne

Bij het uitkomen van bocht drie gleed Perez later op het grind en herhaalde dit nog eens in bocht één gedurende de laatste minuten. Esteban Ocon was met zijn Alpine de derde snelste op de baan voor de Mercedes van George Russell. Ocon's teamgenoot Pierre Gasly reed de vijfde tijd.

Ferrari-coureurs Carlos Sainz en Charles Leclerc waren respectievelijk zevende en dertiende snelste, terwijl zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton de achtste tijd realiseerde voor Mercedes, aldus een bericht van GrandPrix247.

Kevin Magnussen van Haas was de eerste coureur die diep teleurgesteld was, toen hij in bocht 13 van de baan gleed en over het gras gleed voordat hij net voor de baanbarrière tot stilstand kwam. Een rode vlag stopte de sessie iets meer dan halverwege toen baanpersoneel het puin opruimde dat was achtergelaten door de AlphaTauri-auto van Nyck de Vries. Alfa Romeo's Zhou Guanyu ging ook in de tweede bocht het gras in, voordat hij laat in de sessie uit de hand liep.

Uitslag_FP_3_GP_Australie

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS