Formule 1

Max Verstappen blijft koel na meesterlijke ronde in Monaco: "We hebben een goede start nodig"

Uitgegeven door Frank Korsel • 27 mei 2023 15:24

Max Verstappen reed tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco naar de pole position. De Nederlander leek het eventjes af te moeten leggen en begon zijn laatste ronde dan ook niet geweldig. Toch slaagde de Red Bull-coureur er in om er een geweldige ronde uit te persen. Hij wist na de eerste bocht dat het alles of niets was.

Max Verstappen GP Monaco

"Ik ben heel erg blij", begint Verstappen bij de microfoon van Le Mans-winnaar Loïc Duval. "We wisten dat het een beetje lastig zou worden voor ons om alle puzzelstukjes in elkaar te laten vallen. Het was niet de beste start, maar we werden beter en beter."

"In de kwalificatie moesten we volop pushen en alle risico's nemen. De eerste sector in mijn laatste ronde was niet ideaal, misschien wat voorzichtig in de eerste bocht. Ik wist dat ik achter lag en in die laatste sector gaf ik alles en kuste ik nog wat muren. Ik ben heel blij om hier voor het eerst op pole position te staan."

"We hebben een goede start nodig. Het is een korte stuk richting de eerste bocht", vertelt hij over de start van zondag. "Er kan veel gebeuren, regen, safety car. Het is altijd chaos. Qua racepace ziet het er in ieder geval goed uit."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS