Formule 1

Max Verstappen blij met dominante pole in Barcelona: "Hopelijk kunnen we weer mooie herinneringen maken"

Uitgegeven door Frank Korsel • 3 juni 2023 15:39

Max Verstappen reed in de kwalificatie voor de Grand Prix van Spanje naar de snelste tijd in de kwalificatie. De Nederlander veroverde de pole position met enig gemak en hield Carlos Sainz en Land Norris voor zich. Verstappen was vanzelfsprekend erg tevreden met de kwalificatie.

Max Verstappen

In het laatste deel van de kwalificatie hoefde Verstappen zich in ieder geval niet druk te maken om Ferrari-coureur Charles Leclerc en teamgenoot Sergio Perez. In zijn eerste ronde in Q3 reed hij een 1:12.272. Deze tijd bleek aan het einde van de dag genoeg te zijn om iedereen achter zich op minimaal een halve seconde achterstand.
Bij Marc Gene deelde de tweevoudig Grand Prix-winnaar zijn bevindingen: "De auto was fantastisch. De kwalificatie begon wat lastig wegens het weer, maar toen het droog werd, ging het beter. In Q3 reed de auto heerlijk. Het was erg leuk om de auto te besturen vandaag."

"Ik vind het fantastisch om naar Barcelona te komen. Het circuit is fantastisch, de fans hier zijn fantastisch en houden van racen. Ik heb hier mooie herinneringen gemaakt in het verleden en hopelijk kunnen we er morgen nog eentje aan toevoegen."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS