Formule 1

Max Verstappen begrijpt straf voor Fernando Alonso: "Het is hetzelfde als met tracklimits"

Uitgegeven door Frank Korsel • 21 maart 2023 10:45

Naast Fernando Alonso en George Russell wist de FIA zondagavond ook niet wat ze met zichzelf aan moesten. In eerste instantie werd Fernando Alonso zijn derde podiumpositie ontnomen en toegekend aan George Russell, om vervolgens in hun eigen regels te zien dat de tweede straf van Alonso onrechtmatig was. Max Verstappen schaart zich achter de FIA.

Max Verstappen

De wedstrijd van Fernando Alonso begon met een vijf seconden straf, omdat hij verkeerd opgesteld stond op de startgrid. Deze straf voldeed hij tijdens zijn pitstop, daar ging het opnieuw fout. De achterste jack raakte binnen vijf seconden de auto van Alonso, volgens de regels van de FIA mag je de auto niet aanraken als de straf wordt uitgevoerd. Hiervoor kreeg Alonso na de race tien seconden straf voor. Hierdoor viel hij terug naar P4, maar later werd dit weer teruggedraaid, omdat de FIA er te lang over deed om Alonso de straf te geven. Hierdoor werd de tweede straf ongedaan gemaakt.

Bij de persconferentie na de race vertelde Verstappen het volgende over de eerste straf van Alonso: �Het is pijnlijk als dit gebeurt, maar het is hetzelfde met de witte lijn voor track limits.� De regels blijven de regels, zo stelt de Nederlander. �Soms ga je in discussie: �Heb je er iets mee gewonnen door over de lijn te gaan?' Ik denk dat een regel hierover onvermijdelijk is. Het ziet er erg sullig uit als mensen echt een voordeel kunnen halen uit het links en rechts staan.�

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS