Formule 1

Max Verstappen: "Het tekort aan snelheid van Mercedes in Abu Dhabi is voor mij maar een mysterie"

Uitgegeven door Peter Vader • 20 november 2022 09:14

We dachten massaal dat Mercedes het lek boven had, maar na een heel seizoen knokken voor verbetering lijkt het team van de Silberpfeilen nu weer terug bij af. Ook Max Verstappen zegt dat hij moeite heeft om te begrijpen waarom Mercedes niet in staat was om te strijden voor de pole position op zaterdag tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi. Mercedes ging vol goede moed de laatste ronde van het raceweekend in, nadat het afgelopen weekend met George Russell de F1 Sprint en de hoofdrace in Sao Paulo had gewonnen. Het betekende de eerste overwinning van het team van het seizoen 2022, aangezien het gedurende een groot deel van het seizoen heftig worstelde om zijn wegliggingsproblemen op te lossen.

Max_Verstappen_persconferentie F! Abu Dhabi 2022

Echt niet verwacht…
Het tempo van Mercedes tijdens de vrijdagtraining leek sterk, aangezien het de twee beste posities behaalde in FP1. Maar in de kwalificatie sloten Lewis Hamilton en Russell de sessie af als respectievelijk vijfde en zesde, met bijna zeven tiende achterstand op de pole position. Verstappen, die zijn zevende pole van het jaar pakte, geeft toe dat hij verbijsterd is door het snelheidsverlies van Mercedes. "Misschien is de lay-out de schuld, maar eerlijk gezegd is het een beetje een mysterie. Zelfs voor ons is dat zo (het Red Bull team, red.), we hadden echt niet verwacht dat ze zo traag zouden zijn in Brazilië", zei hij. “Het is dus duidelijk dat we niet altijd lijken te begrijpen waar we echt goed of gewoon redelijk gemiddeld zijn. “Ja, inderdaad, een beetje verrast. Maar ik bedoel, wie weet, misschien richten ze zich meer op de lange termijn en offeren ze een beetje prestatie van één ronde op. Je weet maar nooit."

'Table of Doom'
Mercedes-teambaas Toto Wolff suggereerde dat de lay-out van de baan de boosdoener was, en verklaarde in een bericht van Motorsportweek dat de eigenschappen van Brazilië hem vorig weekend in de kaart speelden. "Ik denk allereerst dat we altijd wisten dat we voorzichtig moeten zijn en onze verwachtingen niet aan het resultaat van Brazilië moeten afmeten", zei hij. “Ik denk dat het Braziliaanse circuit perfect bij onze auto paste en dat alles heel erg soepel verliep. In Abu Dhabi, in onze 'Table of Doom', was het één van onze slechtste circuits. Niet catastrofaal, zoals de hogesnelheidsbanen, maar nog steeds niet ideaal. We hebben gezien dat we vandaag gewoon veel te traag zijn voor een goede kwalificatietijd. We verliezen zes tiende op de rechte stukken. Het is alleen niet eenvoudig op te lossen door de achtervleugel te verkleinen. In zekere zin is het goed dat er een correlatie is tussen onze simulatie en ons resultaat, dat is het enige positieve dat ik zie."

Mercedes_F1_Abu_Dhabi 2022Logo_RaceXpress_on_YouTube

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS