Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Max Koebolt en Kelvin Snoeks kiezen voor DTM Trophy; veel belangstelling voor nieuwe raceserie + ENTRYLIST

Uitgegeven door Peter Vader • 5 april 2020 14:03 • Print artikel

De DTM Trophy, de nieuwe raceserie in het randprogramma van de DTM, ontwikkelt zich boven verwachting. Inmiddels is ook de nieuwe kalender bekend gemaakt, de raceserie gaat nu in juli van start. Het is dus nog even wachten voor de deelnemers, waaronder zich ook twee Nederlanders bevinden, Max Koebolt en Kelvin Snoeks. "Het aantal van 20 geregistreerde auto's is een sterke basis en laat zien dat het concept van de DTM Trophy goed wordt ontvangen in de klantsportscene", zegt Frederic Elsner, Director Event bij de DTM-koepelorganisatie ITR. "Met de nieuwe racekalender bieden we niet alleen de reeds geregistreerde coureurs en teams van de DTM Trophy een hogere mate van planningszekerheid en we zijn in dit verband verwikkeld in erg goede en hoopgevende gesprekken met potentiële teams."

Audi R8 LMS Racing One

Bekende namen
Op de inschrijvingslijst prijken de namen van twee Nederlanders, Max Koebolt en Kelvin Snoeks. Nog niet zo lang geleden waren ze nog aan het werk te zien in de Supercar Challenge. De huidige inschrijvingslijst in DTM Trophy omvat 20 bolides van de merken Mercedes-AMG, McLaren, Audi, BMW, Porsche en Aston Martin. Naast de twee Nederlanders zijn onder de reeds bevestigde coureurs bekende namen, waaronder Sophie Hoffmann, Felix von der Laden (beide Car Republic), Ben Tuck, Max Koebolt (beide Walkenhorst Motorsport), Felix Hirsiger (Allied Racing), David Serban (Carbogaz Racing), Fidel Leib, Jan Kisiel (Leipert Motorsport), Kelvin Snoeks (Racing One) en Ben Green (FK Performance).

Kelvin Snoeks DTM Trophy Audi R8
Kelvin Snoeks, een ervaren GT-coureur in 2020 onderweg met een Audi R8 LMS


Kelvin Snoeks
Halverwege maart maakte Kelvin Snoeks bekend dat hij in 2020 van start gaat in de 2020 DTM Trophy. De 32-jarige Haarlemmer gaat rijden met een Audi R8 LMS GT4 voor het Duitse team van Racing One. Het team van Martin Kohlhaas zal in 2020 twee Audi's inzetten in de nieuwe raceserie. Nadat Kelvin Snoeks in 2019 aan de start verscheen in de ADAC GT Masters met een Zakspeed Mercedes, koos hij dit jaar voor de DTM Trophy. Tijdens de seizoensfinale op de Sachsenring in 2019 scoorde hij samen met Mick Wishofer een podiumplaats. Voordien deed Snoeks in heel Europa ervaring op in verschillende GT-series. In 2015 werd hij kampioen in de Super GT-klasse van de Supercar Challenge en won hij in datzelfde jaar de 24h Zolder.

Max Koebolt DTM Trophy BMW M4
Max Koebolt, gaat hij dit jaar de eerste DTM Trophy-titel binnenhalen?

Max Koebolt
De tweede Nederlander is Max Koebolt. De Heemskerker reed vorig jaar met een Mercedes AMG GT4 van het Duitse team Leipert Motorsport. Hij eindigde ex-aequo bovenaan in de titelstrijd om de GT4 European Series 2019. Hij greep net naast de officiële titel, omdat hij een lager aantal overwinningen achter zijn naam had staan. Maar de prestatie was er niet minder om! Koebolt gaat rijden met een BMW M4 voor het team van Walkenhorst Motorsport, zijn teamgenoot is Ben Tuck. In 2017 werd de 22-jarige Nederlander gekroond tot kampioen van de GT4 European Series. In de twee jaar die volgden, vocht hij tot de laatste race voor de titeloverwinning. In 2018 won Koebolt ook de eenmalige GT4 Sprint Cup als onderdeel van het randprogramma van de DTM-seizoensfinale in Hockenheim. Ook deed de in Beverwijk geboren coureur de nodige GT3-ervaring op, hij nam deel aan verschillende races in de GT World Challenge Endurance Cup en in 2018 reed hij in het Italiaanse GT-kampioenschap. In Benelux verband kennen we Max Koebolt van zijn succesvolle deelnames aan de Supercar Challenge, in 2014 met de Chevrolet Corvette in Gulf-livery en in 2015 met de blauwe Volvo S60 V8 van Day-V-Tec.

De DTM Trophy deelnemerslijst per 3 april 2020:

Nr   Team            Merk
2 Leipert Motorsport Mercedes AMG
3 Team GT McLaren 570S
4 Leipert Motorsport Mercedes AMG
5 Racing One Audi R8 LMS
6 Racing One Audi R8 LMS
8 Auto Republiek Audi R8 LMS
10 FK Performance Motorsport BMW M4
11 FK Performance Motorsport BMW M4
15 Jörg van Ommen Autosport Mercedes AMG
18 PROsport racen Porsche Cayman Pro4
19 Leipert Motorsport Mercedes AMG
30 Allied Racing 982 MR
33 Team GT McLaren 570S
34 Walkenhorst Motorsport BMW M4
35 Walkenhorst Motorsport BMW M4
36 MRT Aston Martin Vantage
46 MRT Aston Martin Vantage
77 Carbogaz Racing Audi R8 LMS
94 Auto Republiek R8 LMS
99 Phoenix Racing t.b.a.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS