Formule 1

Max Verstappen ziet McLaren als grote bedreiging nu 2024 in twijfel wordt getrokken

Uitgegeven door Bas Kaligis • 10 december 2023 06:02

Max Verstappen wil graag nog een seizoen met beperkte concurrentie, maar verwacht dat de verschillen kleiner zullen zijn in 2024. De Nederlander van Red Bull Racing houdt vooral McLaren in de gaten.

Max Verstappen en Lando Norris F1


Terwijl Red Bull en Verstappen het tempo bleven bepalen tot aan de seizoensafsluitende GP van Abu Dhabi verkleinde het achtervolgende peloton de achterstand nadat Red Bull halverwege het seizoen had besloten om de focus te verleggen naar de RB20 voor 2024.

Hoe de volgorde er uit zal zien in 2024 valt nog te bezien, hoewel Mercedes, Ferrari, McLaren en Aston Martin, die allemaal deel uitmaken van de 'best of the rest'-groep van 2023, hopen dat ze Red Bull op de hielen kunnen zitten wanneer het seizoen begint in Bahrein.

McLaren was de aanwinst voor deze groep in het afgelopen seizoen. Hun B-Spec MCL60 stuwde het team omhoog in de ranglijst en dankzij een effectief ontwikkelingsprogramma kwamen ze in verschillende races naar voren als Red Bulls grootste uitdager.

En hoewel Verstappen geen concurrentie wil in zijn poging om viervoudig wereldkampioen te worden, betwijfelt hij of hij zijn zin krijgt. McLaren zou het team zijn om in de gaten te houden.

"Vergelijkbaar presteren zal bijna onmogelijk zijn", zei Verstappen volgens de NOS. "We zullen proberen onze auto verder te ontwikkelen, maar de andere teams hebben veel van ons geleerd. Ik hoop niet dat er meer concurrentie komt, maar ik verwacht van wel.”

"Elk weekend was het een ander team dat zich even goed liet zien. McLaren bijvoorbeeld leek het een tijdje helemaal voor elkaar te hebben, maar had daarna weer een dipje. Ze lijken te weten welke kant ze op moeten en er werken goede mensen. Maar ook bij Mercedes zullen ze weer willen winnen en Ferrari weet ook wat het moet doen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS