Formule 1

Max Verstappen vrees terecht na verklaring defect circuit GP van Las Vegas

Uitgegeven door Bas Kaligis • 17 november 2023 19:16

LAS VEGAS - Het was een loszittend putdeksel dat een kluchtig einde maakte aan de eerste training van de GP van Las Vegas. VT1 was net acht minuten oud toen Carlos Sainz over een losliggend putdeksel reed op het rechte stuk van de Strip, waardoor zijn auto een lelijke dreun kreeg en aanzienlijke schade opliep, waardoor hij langs de kant van de weg strandde.

Max Verstappen F1 Red Bull Racing


Met nog maar een zesde van de tijd op de klok annuleerde de FIA de sessie omdat ze van mening was dat de losse afdekking een groot veiligheidsprobleem was dat niet binnen de resterende tijd kon worden verholpen.

Het was een beschamende start van het droomproject van de Formule 1 en een die alleen maar de opmerkingen van Max Verstappen rechtvaardigde dat het evenement '99 procent show, 1 procent race' was.

Wat betreft de oorzaak van het probleem meldde Ted Kravitz van Sky Sports F1 dat het frame van het putdeksel mogelijk omhoog kwam door de druk die werd veroorzaakt door auto's die eroverheen reden. "Je zou zeggen 'zou dit niet te zien zijn tijdens inspecties eerder toen het circuit werd geïnspecteerd'", stelde Kravitz. "Wij begrepen dat het frame rond het putdeksel op natuurlijke wijze naar boven is gekomen", zegt Kravitz.

"Het is losgekomen, of het nu is opgezogen door de druk, de downforce van de auto's, het grondeffect, of dat het is beschadigd op een andere manier, het frame eromheen is beschadigd en losgekomen, en dat heeft ervoor gezorgd dat dit kon gebeuren."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS