Formule 1

Max Verstappen snapt dat deze dag zou komen: "Indrukwekkende run de afgelopen twee jaar"

Uitgegeven door Frank Korsel • 24 maart 2024 15:59

Max Verstappen wist 43 races achter elkaar in de punten te finishen. Alleen Lewis Hamilton (49) deed dit vaker. Vandaag kwam er een einde aan deze reeks en deed dat met flink spektakel. Verstappen baalt van de uitvalbeurt, maar is realistisch en wist dat dit moment ooit moest komen.

Max Verstappen

Verstappen ving de Grote Prijs van Australië in Albert Park aan vanaf de koppositie. De eerste twee ronden behield de Nederlander deze positie ook, maar werd in de derde ronde verschalkt door Carlos Sainz. Toen kampte Verstappen al met remproblemen, maar ging het een ronde later helemaal mis. Zijn achterrem stond in de fik en bij het inrijden van de pitlane ontplofte er een onderdeel op de RB20.

Vanzelfsprekend baalde Verstappen enorm, maar blijft ‘Hollands’ nuchter: "We hebben al een heel sterke vorm van twee jaar achter de rug en dat is indrukwekkend. Natuurlijk wil je niet dat zoiets zich voordoet, maar het belangrijkste is dat we begrijpen waarom dit kon gebeuren", vertelt Verstappen na zijn uitvalbeurt tegenover de internationale media. "We hebben een run van veel goede races achter de rug en we hadden een goede betrouwbaarheid, maar we wisten dat de dag zou komen waarop we een keer een uitvalbeurt zouden hebben. Helaas was deze dag vandaag."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS