Formule 1

Max Verstappen schrijft geschiedenis! Een overzicht van zijn prestaties in 2023

Uitgegeven door Frank Korsel • 27 november 2023 19:21

Max Verstappen heeft een bijzonder seizoen gedraaid in de Formule 1. De 26-jarige coureur van Red Bull Racing brak dit seizoen vele record. Dit gaat van meeste pole posities, overwinningen, snelste ronden, consistentie, het maakt Verstappen allemaal niet uit. Dit is het recordbrekende seizoen van de Limburger in woord. Onderzoekers van VegasInsider hebben alle records op een rij gezet.

Max Verstappen records 2023

Verstappen won het kampioenschap met nog zes races te gaan, een prestatie die alleen wordt gedeeld met Michael Schumacher. Hij flikte dit kunstje in 2002. Deze prestatie belichaamt de dominantie van de Nederlander. Met zijn derde titel op zakt, voegt Verstappen zich bij een klein gezelschap van slechts tien andere coureurs die drie of meer kampioenschappen op hun naam schreven. Hij deelt momenteel de zesde positie in de ranglijsten met vijf andere coureurs.

De Nederlander won dit jaar maar liefst negentien van de 22 Grands Prix. Hierdoor verbetert hij zijn eigen record uit 2022 en krikt hij het winstpercentage op naar maar liefst 86,36%. Met 21 podiumfinishes in 2023, brak Verstappen zijn eigen record van achttien in 2021. Daarnaast heeft hij record van meeste opeenvolgende races met punten overgenomen van Lewis Hamilton.

Daarnaast verbracht de Red Bull-coureur ook nog eens het record voor meeste overwinningen vanaf pole position, het meest aantal gescoorde punten in een seizoen, en evenaarde hij het record van meeste pitstops in een race op weg naar de overwinning. Lees hier ook welke andere records Verstappen verbrak.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS