Formule 1

Mattia Binotto niet verrast door DNF's Ferrari: "Performance boven betrouwbaarheid"

Uitgegeven door Bart • 19 augustus 2022 12:03

Ferrari beschikt dit seizoen over een uiterst snelle motor, maar de betrouwbaarheid heeft Charles Leclerc en Carlos Sainz nog wel eens in de steek gelaten. Teambaas Mattia Binotto heeft nu aangegeven dat Ferrari stappen wilde maken en daarom vol voor de performance is gegaan. De motor wordt de komende drie jaar bevroren en dan kan nog wel aan de betrouwbaarheid worden gewerkt.

Leclerc Sainz


"Ik ben niet compleet verrast door wat er gebeurd is", aldus Binotto in een reactie aan de Italiaanse versie van Motorsport.com. "Ik denk niet dat we te hard gepusht hebben, want je kunt nooit te veel performance hebben. Maar we hebben wel de prioriteit gelegd op de performance boven de betrouwbaarheid. We weten dat performance belangrijk is vanwege de bevriezing van de motor."

Zonder de motorproblemen en de strategische blunders had Leclerc veel dichter bij Max Verstappen kunnen staan. Binotto geeft toe dat Ferrari alles heeft gezet op het bouwen van de meest krachtige motor. "De situatie is zeker niet ideaal, maar we kwamen niet naar de eerste race met het idee dat de compleet onbetrouwbaar waren. Zo was het nu ook weer niet. Tijdens de wintertest zijn we geen problemen tegengekomen, maar we wisten dat de situatie niet ideaal was."

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS