Formule 1

Martin Brundle over uitvallen Red Bull: "Weinig teams hebben hete brandstoftest met de E10-brandstof gedaan"

Uitgegeven door Wim Boekel • 23 maart 2022 07:58

Red Bull Racing kende een ongelukkig weekend in Bahrein. Het Formule 1-team uit Milton Keynes zag in de slotfase van de Grand Prix zowel Max Verstappen als Sergio Perez uitvallen. De twee coureurs reden respectievelijk op plek twee en vier, waardoor waardevolle punten voor het kampioenschap verloren gingen. Sky Sports F1 reporter Martin Brundle denkt dat de oorzaak mogelijk ligt in het heter worden van de nieuwe E10-brandstof.

martin Brundle Red Bull Racing Max Verstappen

“De wrede ironie voor Red Bull is dat de safetycar werd getriggerd vanuit een brand in de zusterauto van Alpha Tauri, gereden door Pierre Gasly”, zegt Brundle in zijn column voor Sky Sports. “Zoals ik eerder aangaf in onze Sky F1-show is dat maar weinig teams een hete brandstof test hebben gedaan met de nieuwe E10-brandstof. Het is een behoorlijk verschil als de resterende brandstof zelfs heter wordt in de tank tijdens de laatste fase van de race. Ik weet dit alleen maar omdat mensen met kennis dat mij vertellen.”

“Verder, en ongebruikelijk, teams hebben extra tijd tijdens de ‘avondklok’ gekregen op zaterdagavond om de standaard brandstofpompen op hun auto's te controleren. Ik weet het nog niet, maar na de safetycar periode kon dit meegeteld hebben bij de dubbele opgave van Red Bull.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS