Formule 1

Martin Brundle geniet van pech Max Verstappen: "We hadden tenminste iets om naar uit te kijken"

Uitgegeven door Wim Boekel • 22 maart 2023 11:00

Max Verstappen had een tegenvallende kwalificatie in Jeddah. De achteras van zijn Red Bull brak, waardoor hij niet zoals in de vrije trainingen kon domineren en slechts vanaf de vijftiende plek moest vertrekken. Oud-F1-coureur Martin Brundle was blij dat de wereldkampioen zo ver van achteren moest starten.

Red Bull Racing

Brundle schreef in zijn column voor Sky Sports dat ondanks het probleem van Verstappen, Red Bull toch totale dominantie liet zien in de Saoedische stad. Hij was opgelucht dat er tenminste iets was om naar uit te kijken op de dag van de race, met de gridstraf van Charles Leclerc's Ferrari, die vanaf P12 moest starten. Brundle denkt wel dat er nog een negatief element is dat de koningsklasse beïnvloedt.

In de F1 worden muren verplaatst, hobbels verwijderd en kerbs verlaagd om incidenten en ongelukken te verminderen, aldus Brundle. Hoewel hij niet meer ongelukken wil, wil hij wel uitdagingen en gevaar zien waar vaardigheden worden beloond en minder accurate coureurs worden gestraft. De voormalig coureur denkt ook dat de dominantie van Red Bull een impact zal hebben achter de schermen, omdat teams de beste mensen zullen proberen in te huren om het gat naar Red Bull te dichten.

Red Bulls dominante snelheid zet volgens Brundle veel teams en het sleutelpersoneel onder hoge druk, waaronder Mercedes, Ferrari en McLaren. Hij heeft zelden zoveel teams gezien die nog steeds koortsachtig de mensen beschermen die ze al onder contract hebben en andere talenten verzamelen.

“Ik heb zeldzaam meegemaakt dat er zo’n brede uitdaging onder zovele teams was, die nog steeds koortsachtig de mensen beschermen die ze al onder contract hebben en andere talenten verzamelen. Voeg daarbij Audi dat op een grote wervingscampagne voor 2026 is en, ondanks het kostenplafond, is het een verkopersmarkt voor mensen die weten hoe een Formule 1-team en auto echt werkt."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS