Formule 1

Martin Brundle geen fan van nieuwe kleurstelling Alfa Romeo: "Deze auto zal op een bewolkte dag moeilijk te zien zijn"

Uitgegeven door Frank Korsel • 8 februari 2023 06:30 • Print artikel

Alfa Romeo was alweer het vierde team dat de fans de nieuwe kleurstellingen voro het aankomende Formule 1-seizoen liet zien. Het team is overigens het eerste team dat ook daadwerkelijk de auto laat zien aan het publiek en dus geen gebruik maakt van een showauto.

Martin Brundle

Van de fans kan de nieuwe C43 louter rekenen op positieve reacties, de rood-zwarte kleurstelling is nu al een publiekslieveling. Toch zie Sky Sports F1-commentator en voormalig Formule 1-coureur Martin Brundle een probleem. Hij denkt namelijk dat de auto te donker is als het bewolkt is en daardoor moeilijk gespot wordt door fans.

"Ik hou van de achterkant van de achtervleugel", schreef hij online als reactie op het ontwerp. "Deze nieuwe, lichtgewicht carbonafwerking komt steeds vaker voor in de F1. De gewichtslimiet daalt dit jaar met twee kilo en de meeste teams hadden het vorig jaar al moeilijk (de meeste teams waren te zwaar en hadden moeite om gewicht te besparen, Red.). Deze auto zal op een bewolkte dag moeilijk te zien zijn op tv of langs het circuit."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS