Formule 1

Martin Brundle - Sky Sports F1 onthult dat Adrian Newey meer waard is dan best betaalde coureur

Uitgegeven door Frank Korsel • 6 juni 2023 05:09

Adrian Newey is het meesterbrein van Formule 1-ontwerpen. Hij ontwierp de dominante Williams, McLaren en Red Bull-bolides, maar zijn laatste creatie lijkt iets heel bijzonders te zijn. Met de Red Bull RB19 kwamen de eerste zeven races met het grootste gemak op de naam van Red Bull Racing. Volgens Martin Brundle is Newey meer waard dan de best betaalde Formule 1-coureur.

Adrian Newey

De Red Bull-dominatie die in 2022 werd opgebouwd, wordt dit seizoen uitgebouwd en niet zo’n klein beetje ook. De betrouwbare, maar vooral snelle bolide ging tot nu toe in alle races als eerste over de streep en lijkt onverslaanbaar. Afgezien van de Safety Car-finish in Australië won de RB19 alle races met minimaal twintig seconden voorsprong.

Volgens voormalig Formule 1-coureur Martin Brundle is Newey zijn gewicht in goud waard. De Sky Sport-commentator zei tijdens de Grote Prijs van Spanje het volgende: “Christian Horner gaat me waarschijnlijk haten dat ik dit heb gezegd, maar wat de best betaalde coureur ook waard is, Adrian Newey is nóg meer waard.”

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS