Formule 1

Marko slaat terug na uithaal van Ralf Schumacher: "Gefocust op performance, niet op marketing"

Uitgegeven door Frank Korsel • 31 mei 2023 10:34

Ralf Schumacher komt regelmatig in het nieuws, vaak is dat omdat hij dan meldt hoe oneerlijk het is dat zijn neefje Mick geen stoeltje meer heeft in de Formule 1. Ralf Schumacher ziet Red Bull-adviseur Dr. Helmut Marko als ‘schuldige’ van het feit dat Mick Schumacher geen zitje heeft in de Formule 1. Marko neemt afstand van die woorden.

Helmut Marko

Schumacher liet zich de afgelopen jaren vaak kritisch uit over Haas-teambaas Guenther Steiner, die Mick volgens zijn oom niet eerlijk en goed behandelde. Na twee tegenvallende werd Mick Schumacher dan ook de deur gewezen bij het Amerikaanse team. Dit jaar is hij test- en reservecoureur bij het team van Mercedes, maar Ralf denkt dat zijn neefje een stoeltje had verdiend bij het team van AlphaTauri.

Marko trekt zich weinig aan van de woorden van Schumacher en sprak zich bij OE24 uit over de kwestie: "Ik heb helemaal geen probleem met de naam Schumacher. Ik vind Michael Schumacher nog altijd de allerbeste aller tijden. Ik spreek ook regelmatig met Ralf. Hij haalt hier een paar dingen door elkaar. Ons Formule 1-programma is namelijk gebaseerd op performance en niet op marketing."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS