Formule 1

Mark Webber klaar met klagende coureurs: "Veel offers gebracht? Bullshit"

Uitgegeven door Bart • 25 januari 2023 11:10

Mark Webber heeft geen goed woord over voor coureurs die stellen dat ze veel hebben opgegeven om de Formule 1 te bereiken. De Australiër doelt op enkele landgenoten die naar Europa of Amerika zijn getrokken om de ladder van de autosport te beklimmen. De oud-coureur van Minardi, Jaguar, Williams en Red Bull wil echter niks weten van verhalen over offers brengen.

Mark Webber


"Laten we er niet omheen draaien", zo begint Webber in de podcast Performance Hackers. "Ze worden erg goed betaald om een fenomenale job te doen. Dat is echt geen last. Ik sprak zelf nooit over offers brengen. Coureurs praten over offers en 'ik heb er veel voor opgegeven', ik vind dat echt bullshit. Je wilt toch graag F1-coureur worden?"

"Deze jonge coureurs komen uit Australië en zeggen dat we veel offers hebben gebracht. Nou, dat is niet zo. Als dat al een offer is, sta ja al op achterstand. Het draait erom dat je jezelf laat zien, dat je met de beste mensen mag werken en dat je het beste uit jezelf haalt."

Mark Webber haalt een voorbeeld uit zijn eigen tijd aan. "Zelfs de laatste drie jaar van mijn carrière kreeg ik slechts contracten voor één seizoen. Dat kwam om ik op het punt stond om vervangen te worden. Ik bleef in mezelf herhalen: 'ik krijg alleen een nieuw contract als ik iets toevoeg aan het team. Mijn eerste contract in de F1 was voor twee races. Kun je dat nog geloven? Dat was drie weken. Het was hard, maar ik had geen kaarten om op tafel te leggen. Zo ging dat toen. Wat moest ik doen? Gaan zitten klagen of laten zien wat ik kan?"

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS