Formule 1

Maakt Lewis Hamilton nog kans op zijn 8e wereldtitel? "Als alles goed blijft gaan met Max..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 27 maart 2023 17:00

Lewis Hamilton is nog steeds op jacht naar zijn achtste wereldtitel. Zoals het er nu uitziet, lijkt de titel verder weg dan ooit te zijn. Red Bull heeft een dominante auto neergezet en Max Verstappen is inmiddels twee keer wereldkampioen geworden. Eddie Jordan spoort de Brit aan om snel zijn volgende titel binnen te halen, voordat hij door Verstappen wordt ingehaald.

Lewis Hamilton

"Hij aanbidt en houdt van zijn racen, en vergeet niet dat hij dit al doet sinds hij vijf of zes jaar oud is, dus ik weet niet waar hij elk weekend de totale inzet vandaan haalt, om de opwinding op te brengen om het keer op keer te blijven doen," zegt Jordan in de podcast 'Formula for Success' over Hamilton. "Dus ik zou het hem vergeven als hij besloot te stoppen. Ik zou hem daarin steunen. Als hij besluit door te gaan, wil ik zien dat hij in ieder geval een kans heeft om voor races te vechten, want dat achtste wereldkampioenschap moet in zijn achterhoofd zitten. Hij weet dat hij heeft geëvenaard wat Michael Schumacher heeft, maar laten we daar heel duidelijk over zijn."

"We kijken naar de toekomst, als alles goed blijft gaan met Max, en ik hoop dat dat zowel mentaal als fysiek en alles wat met de auto te maken heeft, dan gaat Max tien wereldkampioenschappen halen. Hij is zo jong en hij is zo goed en je weet hoe hij is, hoe snel is hij? Hij is gewoon belachelijk goed. Dus ik denk dat Lewis op zijn fiets moet stappen en zich moet haasten om nummer acht te halen, want hij wordt sowieso al snel door Max ingehaald."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS